Philip Morris objavio da će se posvetiti borbi protiv pušenja

Foto: Frank May / AP Images

Duhanski div Philip Morris International objavio je svoju navodnu novogodišnju odluku – „Prestajemo pušiti cigarete“.

Proizvođač nekih od najpoznatijih brendova cigareta i duhanskih proizvoda krenuo je u reklamnu kampanju u kojoj navodi da je ambicija za 2018. godinu izgradnja budućnosti bez pušenja, te postepeni prestanak prodaje cigareta.

Ovaj manifest, objavljen na službenim stranicama tvrtke, navodno bi trebao ljudima pomoći da prestanu pušiti klasične cigarete i jednog dana ih zamjene bezdimnim alternativama poput elektroničkih cigareta.

[do_widget id=text-53]

Tvrtka smatra da su te alternative manje štetne i da „mogu znatno poboljšati zdravstveno stanje populacije nakon što dovoljno velik broj pušača prijeđe sa cigareta na alternativne proizvode“.

Philip Morris International pritom se u reklami hvali da „niti jedna duhanska kompanija nije učinila nešto slično. Vjerojatno se pitate mislimo li ozbiljno.

Naravno, isto pitanje postavili su mnogi, vjerujući da se samo radi o marketinškom triku, uključujući Svjetsku Zdravstvenu Organizaciju.

Duhanska industrija zavarava javnost po pitanju opasnosti vezanih uz određene duhanske proizvode. Takvo ponašanje nastavlja se i danas reklamirajući duhanske proizvode na zavaravajući način kojim sugeriraju da su neki proizvodi manje štetni od drugih.

IZVORUSA Today