Skupina pijanih afričkih imigranata napala je gradonačelnika Samosa, na istoimenom otoku, nakon što ih je zamolio da napuste gradski trg.

Skupina Afrikanaca opijala se na trgu, a prvotno ih je za napuštanje lokacije zamolila policija, piše Samos24.

Imigranti su se isprva povukli, ali su se ubrzo ponovno vratili na trg te su počeli uznemiravati lokalne stanovnike nastavljajući se opijati.

U međuvremenu se pojavio i gradonačelnik Georgios Stantzos te se suprotstavio imigrantima zatraživši od njih da odu nekamo drugdje bančiti. Međutim, imigranti su agresivno odgovorili, nazvavši Stantzosa „fašistom“, nakon čega su nasrnuli na njega i oborili ga na pod.

Stantzos se već i ranije sukobljavao s imigrantima. U prosincu 2019. se pridružio skupini lokalnih stanovnika koji su pokušali ukloniti imigrante koji su okupirali trg u gradu, a nakon što su isti oštetili automobile lokalnih stanovnika.

On je također i u ožujku ove godine zatražio od imigranata da napuste Samos, nakon što je turski predsjednik Recep Eedogan namjerno poslao nekoliko tisuća imigranata na grčko-tursku granicu, ucjenjujući EU u želji za iznudom nove svote novca.