Iako je nakon ubojstva 15-godišnjaka u središtu Malmöa prošlog vikenda osnovan poseban tim za borbu protiv kriminala, policija je odlučila krenuti uobičajeno švedskim pristupom rješavanju gorućeg problema – organizirati će sastanak s najutjecajnijim kriminalcima u gradu!

Ne, nije u pitanju „fake news“. Naprotiv, riječ je surovoj i istinskoj gluposti koja traje već dugi niz godina.

Policija grada Malmöa, nekoć mirnog mjesta, odlučila je suočiti se s brutalnim pucnjavama i eksplozijama na ulicama tako što će vođe kriminalnih bandi pozvati na razgovor, prenosi Dagens Nyheter.

Nepoznato je hoće li se i u kolikom broju predvodnici kriminalnih skupina odazvati na poziv. Policija navodi kako ih na sastanku namjeravaju informirati o tome da će se policijske snage okomiti na njihove bande te ih motriti, čekajući da naprave „krivi“ korak kod pucnjava ili podmetanja bombi.


Nakon spaljenih 100 automobila, policija „želi razgovarati“ s roditeljima izgrednika


Koordinator projekta „Stop pucnjavama“ Glen Sjogren, izjavio je kako če se policija obratiti onima koji imaju „znakovitu legitimnost“ među nasilnim bandama.

Navodno će se kriminalcima ponuditi i pomoć ukoliko žele izaći iz bandi. Prije nekoliko godina socijalna služba u istom gradu upravo je to učinila dajući kriminalcima luksuzni smještaj na račun poreznih obveznika. Ironično, kriminalci nisu promijenili svoju svakodnevicu. Naprotiv, bili su još gori.


Malmö potrošio 7 milijuna € na neuspješni projekt davanja luksuznih stanova kriminalcima