Istraživanje: Plavuše su ipak inteligentne

Half-United-Jewelry-Review-4432

Znanstvenici su utvrdili kako plavuše, ne samo da nisu glupe već imaju i nešto viši IQ od brineta i ostalih. Nova studija otkrila je kako plavuše imaju prosječan IQ 103.2, u odnosu na 102.7 kod brineta, dok crvenokose žene imaju prosječan IQ 101.2, a neslavno posljednje mjesto zauzimaju crnke čiji prosječan IQ je 100.5.

Razlike su male, i naravno govori se o prosjeku, međutim to je dovoljan pokazatelj pogrešnosti uobičajenih zabluda o plavušama. Plavuše su desetljećima bile tema viceva gdje se naglašavala njihova tobožnja glupost. Hollywood je tu također odigrao veliku ulogu, sa glumicama poput Marilyn Monroe koja je gotovo isključivo glumila priglupe plavuše. Zanimljivo je napomenuti i to da Marilyn u stvarnosti uopće nije bila blavuša, već brineta, koja je na nagovor filmskih producenata promjenila boju kose i postala plavuša, iako umjetna.

Profesor Zagorsky, koji je provodio istraživanje kaže kako su razlike doista male, te da se ne može reći da su radi toga plavuše inteligentnije od drugih žena, ali sasvim sigurno je jasno da nisu niti gluplje. Rezultati za muškarce podudaraju se sa rezultatima žena, plavokosi muškarci također imaju sitnu prednost pred ostalima.

Izvor: Telegraph