Ples na štangi olimpijski sport?

Attractive sexy woman pole dancer performing against grey background

Attractive sexy woman pole dancer performing against grey background

Krovna organizacija – International Pole Sports Federation (IPSF), podnijela je zahtjev Međunarodnom olimpijskom odboru za uvrštenje te discipline u olimpijske sportove.

IPSF radi na tom zahtjevu posljednjih pet mjeseci, a poseban poticaj im je bio potpisivanje kodeksa Svjetske antidopinške agencije.

Ovo je dugačak proces, te mogu proći godine dok ne budemo službeno priznati, ali već samom prijavom smo podigli standard našeg sporta i gledamo ka budućem razvoju prema međunarodnim sportskim smjernicama“, stoji u izjavi IPSF-a.

Organizacija trenutno ima 22 nacionalne podružnice, no nadaju se podići taj broj na 40 do kraja 2017. godine. Federacija je još 2012. godine pokrenula svjetsko prvenstvo u svojoj disciplini. Ovogodišnje natjecanje, održano u Londonu, okupilo je 150 natjecatelja iz 30 zemalja.

690x150-sport

Predsjednica IPSF-a, KT Coates, kaže da se percepcija ljudi o tom sportu promijenila.

Koristite mišiće čitavog tijela, tijelo bitno ojača. Može se reći da se radi o sportu kada vidite fizičke karakteristike natjecatelja. Kada smo započinjali, to su bile uglavnom mršave cure. Ali danas su većina naših natjecatelja mišićavi. Potrebni su vam svi elementi da biste pobijedili – fleksibilnost, snaga, koreografija.

Izvor: RT