Pokapanje mrtvih postao je veliki ekološki problem, tvrde neki ekolozi. Stoga su neki doskočili ovom „problemu“ raznoraznim nesvakidašnjim rješenjima. Jedan od njih je i ledena „urna“ koja bi trebala pružiti ekološki prihvatljiviji oblik odlaska mrtvih u neki drugi svijet.

Trenutno već postoje neki slični proizvodi za ekološki prihvatljivije pokope, poput biorazgradivih urni koje sadrže pepeo pokojnika te u kojem se zasađuje drvo.

Međutim, Flow Ice Urn je novi proizvod koji predstavlja kocku leda u kojoj je zamrznut pepeo pokojnika.

Iako je u nekim zemljama vrlo popularno rasuti pepeo pokojnika na moru, rijeci ili jezeru, ledena urna je od novih ideja koja se pojavila u društvu.

Ledenu urnu je dizajnirala Diane Leclair Bisson. Iako oblikom ne izgleda nešto pretjerano posebno, Bisson na svojoj stranici ističe kako ju je „njeno istraživanje u moderne pogrebne prakse, i očuvanje rasipanja pepela uvuklo u odražavanje materijalnog, što ju je odvelo do dizajna nove tipologije objekata i materijala.

Tvrtka Biolife trenutno ima ekskluzivna prava za proizvodnju i prodaju ledene urne u SAD-u, pored niza drugih sličnih proizvoda. Da stvar bude istovremeno bizarnija i intrigantnija, ova urna je trenutno patentirani proizvod u SAD-u.