Podignuta optužnica protiv Trumpa, on to nazvao političkim progonom

Velika porota na Manhattanu izglasala je optužnicu protiv bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, čime je on postao prva osoba u povijesti SAD-a koja je služila kao predsjednik, a zatim bila optužena za zločin.

Optužnica je zapečaćena, što znači da konkretna optužba ili optužbe nisu javno poznate. No velika porota saslušavala je dokaze o novcu plaćenom glumici filmova za odrasle Stormy Daniels tijekom Trumpove predsjedničke kampanje 2016., navodno kako bi je spriječili da kaže da je imala seksualni odnos s Trumpom godinama ranije. Očekuje se da će se Trump predati i pojaviti na sudu u utorak u 14:15, rekla je osoba upoznata s tim, govoreći pod uvjetom anonimnosti.

Trump je, reagirajući na vijest, osudio odluku kao “politički progon i miješanje u izbore na najvišoj razini u povijesti“.

Od vremena kada sam sišao niz pokretne stepenice u Trump Toweru, pa čak i prije nego što sam položio zakletvu kao vaš predsjednik Sjedinjenih Država, radikalni lijevi demokrati – neprijatelji marljivih muškaraca i žena ove zemlje – bili su angažirani u lovu na vještice kako bi se uništio pokret Make America Great Again”, rekao je Trump u izjavi reagirajući na vijest da je optužen. „Vi to pamtite kao i ja: Rusija, Rusija, Rusija; Muellerova prijevara; Ukrajina, Ukrajina, Ukrajina; Prijevara o opozivu 1; Prijevara o opozivu 2; nezakonit i protuustavan napad na Mar-a-Lago; a sada ovo. Demokrati su lagali, varali i krali u svojoj opsjednutosti pokušajima da ‘maknu Trumpa’, ali sada su učinili nezamislivo – optužili potpuno nedužnu osobu za čin očitog miješanja u izbore. Nikad prije u povijesti naše nacije to nije učinjeno. Demokrati su varali bezbroj puta tijekom desetljeća, uključujući špijuniranje moje kampanje, ali i korištenje našeg pravosudnog sustava oružjem za kažnjavanje političkog protivnika, koji je slučajno predsjednik Sjedinjenih Država i daleko vodeći republikanski kandidat za predsjednika, dovelo je do nečega što se nikada prije nije dogodilo. Ikad. Državni tužitelj s Manhattana Alvin Bragg, kojeg je George Soros osobno izabrao i financirao, sramota je. Umjesto da zaustavi val kriminala bez presedana koji je zavladao New Yorkom, on radi prljavi posao Joea Bidena, ignorirajući ubojstva, provale i napade na koje bi se trebao usredotočiti. Ovako Bragg provodi vrijeme!

Trump je dodao kako vjeruje da će se to obiti predsjedniku demokrata Joeu Bidenu, kojeg namjerava poraziti na izborima sljedeće godine.

Vjerujem da će se ovaj lov na vještice jako obiti o glavu Joea Bidena”, rekao je Trump. „Američki narod točno shvaća što radikalni lijevi demokrati rade ovdje. Svi to mogu vidjeti. Dakle, naš pokret i naša stranka – ujedinjeni i jaki – prvo će poraziti Alvina Bragga, a zatim ćemo poraziti Joea Bidena, i izbacit ćemo s pozicija sve do zadnjeg kako bismo mogli AMERIKU PONOVNO UČINITI VELIKOM!

Autor: Ivica Mandekić