Pokemoni svuda oko nas

slim

Ususret konstantnoj medijskoj kampanji igrice Pokemon Go, društvo iz američke državne agencije US Fish & Wildlife (USFW) pokrenulo je zanimljivu inicijativu – pronađite stvarne pokemone u svijetu oko nas. Zamisao je pronalaziti i fotografirati stvarne životinje, insekte i biljke koje liče na svoje pandane u poznatoj video igri.

U posljednje vrijeme je velik broj digitalnih divljih bića u obliku pokemona pronađen na raznim lokacijama unutar naših nacionalnih parkova i rezervata, vidljivih samo uz pomoć posebno prilagođenih smatphone-a.“

U nastojanju da ljudima pomognemo u njihovoj potrazi za ovim digitalnim bićima, odlučili smo ih upoznati i sa nekim od njihovih stvarnih rođaka iz prirode. Kako ljudi dolaze na ova mjesta tražeći digitalni životinjski i biljni svijet, htjeli bismo da se upuste u potragu i za stvarnim vrstama iz prirode.“

Neke od životinja koje USFW prezentira su gusjenica Papilio Troilus, koja doista podsjeća na pokemon lik pod nazivom Caterpie, zatim punoglavci koji dijele slične atribute sa pokemonom pod nazivom Poliwag, dok su tu i neke puno opasnije životinje koje možda bolje da i ne nađete, kao što je zmija čegrtuša koju u pokemonima možemo vidjeti u obliku lika Ekansa.

Nisu samo životinjske vrste zastupljene, ima tu i biljaka. Pokemon Bellsprout jako liči na biljke mesožderke koje se mogu naći u američkoj divljini.

Vidimo da se i kod nas pomalo pojavljuje zaluđenost igrom Pokemon Go, neki su tu igru doista ozbiljno shvatili, tu su i službena upozorenja HGSS-a da se pokemoni ne love na opasnim mjestima. Svijet je otišao kvragu, što drugo reći. Jedino što možemo reći zaljubljenicima u pokemone; neka vam je sa srećom i pazite kuda se krećete, da ne biste ulovili kakvog pokemona Poskoka ili Riđovku, ili još gore, da ne naletite na kakvog ličkog medvjeda, pa vi njemu objaštavaje kako je to „sve samo igra“.

Izvor: CNET, Tribun