Policija odbija objaviti fotografiju napadača na muža Nancy Pelosi

Vlasti San Francisca odbijaju objaviti fotografiju Davida DePapea, osumnjičenika uhićenog za napad čekićem 28. listopada na Paula Pelosija, supruga predsjednice Predstavničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi (D-Kalifornija)

Gradska policija kao i ured okružnog šerifa odbili su zahtjeve Epoch Timesa poslane e-poštom za fotografiju DePapea, 42.

Početni zahtjev poslan je uredu šerifa okruga San Francisco, koji upravlja zatvorom u kojem je DePape zatvoren. Policajac je odgovorio: “Mi ne posjedujemo prava na snimke mugshota;” Policijska uprava San Francisca (SFPD).

Službenica za javno informiranje SFPD-a, policajka Nicole Pacchetti, rekla je za Epoch Times: “U trenutnim okolnostima ne objavljujemo snimke osumnjičenika.”

Iako policija diljem Sjedinjenih Država rutinski objavljuje snimke uhićenih osumnjičenika, šef policije San Francisca William Scott najavio je 2020. da više neće objavljivati ​​snimke “osim u okolnostima u kojima je njihovo objavljivanje potrebno kako bi se javnost upozorila na neposrednu opasnost ili kako bi se privukla javnost za pomoć u lociranju pojedinaca, uključujući rizične osobe.”

U to je vrijeme šef citirao istraživanje koje je pokazalo da široko rasprostranjeno objavljivanje fotografija “potiče rasnu pristranost i uvelike preuveličava sklonost crnih i smeđih muškaraca da se uključe u kriminalno ponašanje”. Scott je također rekao da odbijanje objavljivanja snimki učvršćuje kamen temeljac američke sudske prakse: “nevin dok se ne dokaže krivnja”.