Policija u pariškoj no-go zoni pronašla bacače raketa i drugo oružje

© Getty
© Getty

Francuska policija tijekom proteklog vikenda otkrila je arsenal oružja u pariškom predgrađu Seine-Saint-Denis, uključujući ručni bacač raketa. Oružje je otkriveno samo dan nakon što su u istom predgrađu lokalni imigranti oteli oružje policijskim službenicima.

Policija navodi kako je pronašla protutenkovski bacač raketa američke proizvodnje, zajedno s nekoliko komada drugog naoružanja, veliku količinu droge, pa čak i policijsku opremu u skladištu za bicikle u problematičnom predgrađu naseljenom uglavnom imigrantima.


Widget not in any sidebars

Racija je organizirana zbog velike razine organiziranog kriminala, dok su informacije došle od Središnje organizacije za borbu protiv organiziranog kriminala (OCLCO), prenosi L’Express.

Policija je uspjela privesti dvojicu muškaraca od kojih je jedan priznao da je vlasnik oružja. Pored spomenutog bacača raketa, pronađen je i eksploziv, različita municija te dvije sačmarice i policijska oprema za koju vlasti vjeruju da se koristila kako bi se stvorila zbrka i omogućila kriminalcima bijeg od prave policije.

Nedugo prije racije, nekoliko policajaca napadnuto je u istom predgrađu od strane 30-ak ljudi, nakon što su policajci pokušali legitimirati nekoliko mlađih osoba. Jednom policajcu tom prilikom oteta je puška koja ispaljuje municiju koja nije ubojita te elektro-šoker.

Autor: Tribun