Policija se sukobila s marksističkim ekstremistima u Berlinu tijekom njihove komemoracije za komunističke vođe

Više stotina marksističkih ekstremista okićenih simbolima zločinačke genocidne ideologije pod kojom je ubijeno više od 80 milijuna ljudi, slavilo je i veličalo dvoje komunističkih lidera. Tijekom njihovog orgijanja intervenirala je policija zbog navodnog kršenja mjera zbog koronavirusa.

Skupina marksističkih ekstremista okupila se u nedjelju ujutro na Frankfurtskim vratima u berlinskoj općini Friedrichshain, u sklopu godišnje ceremonije u čast Rose Luxemburg i Karla Liebknechta, koje su paravojne formacije ubile 1919. godine. Mnogi su mahali zastavama s komunističkim simbolima. Okupljeni su potom krenuli do groblja Friedrichsfelde, gdje je su dotični komunisti pokopani.

Oko 3.000 ljudi registriralo se da prisustvuje događaju, ali Berliner Zeitung, pozivajući se na glasnogovornika policije, rekao je da se pojavilo mnogo manje.

Lokalni mediji rekli su da je na mjestu događaja bio veliki kontingent policajaca kako bi „kaznio“ prekršitelje Zakona o zaštiti od infekcija, koji omogućava vladi da provodi mandate pod maskama, ograničenja okupljanja i druge mjere poduzete kako bi se zaustavilo širenje virusa.

Snimka koju je objavila video agencija Ruptly prikazuje kordon policije u zaštitnoj opremi koja gura skupinu marksističkih ekstremista. Ironično, policija je tim činom također otvoreno kršila iste mjere.

Prema izvještajima, uhićeno je više osoba. Berlinska policija objavila je kratku poruku potvrđujući da su uhićeni pojedinci.