U području u pariškom 18. okrugu policija je prisiljena pratiti malu djecu u školu i vrtić zbog opasnosti koje predstavljaju narkomani i dileri koji su se utaborili u blizini lokalnog vrtića.

U području blizu Porte d’Aubervilliersa, policajci prate djecu i njihove roditelje u lokalnu školu zbog straha da bi djeca mogla biti napadnuta od strane značajnog broja ovisnika o cracku koji žive u blizini.

“Rastrgani smo između bijesa za našu djecu, brige i gađenja”, rekao je lokalni roditelj, tvrdeći da je putovanje u školu i iz škole postalo izazivanje tjeskobe zbog rizika od potencijalnog nasilja, prenosi Europe 1.

“Tamo je mjesto okupljanja gdje se dila droga”, objasnio je roditelj. “Sve je puno madraca, a ima ljudi koji se tu prostituiraju, čak i usred dana pred djecom.”

Prema riječima roditelja, mnoga su djeca traumatizirana situacijom i objasnio je: “Moja kći ima noćne more koje se ponavljaju i rješenja koja nam se nude nisu rješenja.”

Načelnik 18. okruga izjavio je da će policija nastaviti pratiti djecu i njihove roditelje kroz područje dok se ne nađe bolje rješenje, dok je policija izjavila da namjerava iskorijeniti probleme s ovisnicima o cracku u Parizu u idućih godinu dana.

Upotreba cracka postala je veliki problem u Parizu posljednjih godina, a grad Pariz je 2020. najavio da će otvoriti “narkomanske sobe” za oko 5000 procijenjenih korisnika narkotika.

Ovaj okrug također ima povijest nesigurnosti, a mještani su 2019. izjavili da se osjećaju napuštenima od strane lokalnih vlasti zbog visoke razine nasilja i trgovine drogom u raznim područjima okruga.