Muškarac star 63 godine uhićen je na području Kutine, a muškarac star 48 godina u Zagrebu, jer su obojica putem društvene mreže izrazili prijetnju smrću hrvatskom premijeru.

Zagrebački policajci uhitili su 48-godišnjaka nakon informacije o prijetnji objavljenoj na društvenoj mreži te su istragom i pregledavanjem njegovog mobitela nakon uhićenja utvrdili da doista ta osoba stoji iza te izjave. Prijetnja je objavljena 14. listopada.

Drugog muškarca uhitila je policija u sisačko-moslavačkoj županiji, također zbog objave prijetnje na Facebooku, a prilikom uhićenja i pretrage njegovog doma pronađeno je nekoliko komada vatrenog oružja koje je neovlašteno držao.

Navodi se da je osumnjičeni u dva navrata različitim osobama izjavio da, napadač s Markovog trga nije imao za cilj ubiti policajca već vjeruje da je za cilj imao ubiti premijera. Pored navedenog, za čin pokušaja teškog ubojstva je naveo kako je pokojni to trebao prepustiti njemu i svom ocu, a za sebe je naveo kako on osobno o tome mašta.