Nakon prošlotjednog divljanja marksističkih ekstremista koji su se infiltrirali među Žute prsluke kako bi palili i uništavali sve što im se našlo na putu, francuska policija i vlast odlučili su u potpunosti zabraniti prosvjed na pariškom Champs Elyseesu te postaviti vojsku na ulice.

Didier Lallement, policijski prefekt, ovim putem zabranjuje bilo kakvo okupljanje žutih prsluka uzduž Avenije Champs-Elysees i njene okoline, uključujući i predsjedništvo Republike i Nacionalnu skupštinu,“ stoji u objavi koju prenosi RT.

Oni koji se usprotive ovoj zabrani te se odluče pridružiti 19. po redu „vikend-akciji“, navodno bi trebao biti kažnjen sa 135 eura kazne.

Nakon divljanja marksističkih ekstremista Macron najavio gušenje budućih prosvjeda Žutih prsluka

Već u ponedjeljak, premijer Edouard Philippe najavio je zabranu prosvjeda na nekoliko područja u Parizu, Tolouseu i Bordeauxu. Ipak, prosvjednicima je dopušteno protestirati izvan ovih zona.

Prema pisanju portala L’Express, za osiguravanje vladinih zgrada i drugih „ključnih točaka“ biti će angažirana vojska, odnosno posebna antiteroristička jedinica.

Vojska bi prema riječima predsjednika Emmanuela Macrona trebala provoditi zakon „fokusiranjem na kretanje te održavanjem i provođenjem reda.