Političari u Hamburgu pozvali afričke „znanstvenike“ i „umjetnike“ da prerade slavni Bismarckov spomenik

Kulturocid u praksi prikriven pod pojmom „kontekstualizacija" radi mirnog provođenja.

Političari njemačkog grada Hamburg pozvali su „afričke znanstvenike i umjetnike“ da „kontekstualiziraju“ slavni spomenik Bismarcku visok 34 metra, piše Die Welt.

Spomenik Ottu von Bismarcku podignut je početkom 20. stoljeća, a tek je nedavno postao „problematičan“ slijedom rasta kultur-marksističke ideologije i stvaranja lažne crnačke viktimizacije.

Naime, rasistički anti-bjelački pokret Black Lives Matter nedavno je uperio prstom baš u taj spomenik uz tvrdnju da je Bismarck bio sudionik „kolonizacije“ tijekom 19. stoljeća. Iz tog razloga neki su predložili da se sa spomenika ukloni – glava.

Kako je u tijeku proces renovacije tog spomenika, takozvana crveno-zelena vlast u Hamburgu predložila je da se spomenik „kontekstualizira“.

Dakako, prijedlog je prvenstveno došao od pro-komunističke stranke Die Linke, koji vjeruju da Bismarck predstavlja „anti-demokratsku, militarističku i represivnu orijentaciju“ njemačkog carstva.

Političari su tako najavili natječaj za redizajn spomenika. Prije toga će se održati četiri javne radionice s istraživačima i umjetnicima, „posebno onima iz Afrike“. Potom će komisija odrediti koji dizajn će biti pretočen u stvarnost.