Političarka u Njemačkoj želi zabraniti novinarsko istraživanje jer je časopis objavio njenu povezanost s Antifom

Svojim posebnim izdanjem „Antifa – podzemna ljevičarska moć“, konzervativni njemački časopis COMPACT podigao je veliku prašinu u Njemačkoj. Jedna marksistička političarka čak želi zabraniti novinarska istraživanja.

S njezinog je stajališta ovaj potez sasvim razumljiv jer se u posebnom izdanju časopisa na 84 stranice spominju imena počinitelja, ljudi koji stoje iza njih, kao i sponzora – enciklopedija zločinačkog pokreta zvanog Antifa.

Marksistička političarka Juliane Nagel, zastupnica u saksonskom državnom parlamentu, detaljno je prikazana – kao zaštitnica izuzetno nasilne i ekstremističke marksističke skupine u Leipzigu. Kao rezultat toga, ona želi da se zabrani svako izvještavanje o ovom pitanju.

COMPACT je opširno izvijestio o njenim kontaktima s navodnim antifašističkim parom Lina Engel i Johann Guntermann. Njih dvoje smatraju se središnjim ličnostima senzacionalnog suđenja vezano uz stvaranje zločinačke organizacije. Navodi se da su izvršili brutalne napade na političke protivnike u nekoliko saveznih pokrajina Njemačke.

Oružje koje se koristi u njihovim zločinima su čekići. Njima su lomili zglobove svojih žrtava, domoljuba i neistomišljenika, te su im lomili lubanje i trajno nagrđivali lica. Banda Antifa čekićara zapravo je kult smrti. Ekstremisti s kapuljačama upadaju u privatne stanove i napadaju vlasnike dok Nagel javno poziva na skvotiranje, dok Antifa paralizira čitave četvrti.

Prije nego što je uhićen radikalni par iz Stuttgarta, policija i pravosudna tijela sustavno su ignorirala ilegalno zauzete kuće, podmetanje požara s milijunskom štetom, brutalne napade na policajce i one koji misle drugačije, prijetnje smrću političarima i poslovnim čelnicima. Članovi Antife očito su mogli raditi što su htjeli.

Imali su koristi od političara koji su dosljedno ignorirali ili umanjivali fenomen marksističkog nasilja, kao i od sigurnosnih službi koje se tradicionalno bore uvući se na scenu. Uz nekoliko iznimaka, počinitelji su uglavnom ostali neotkriveni i tako ostali nekažnjeni.

Po prvi put nakon 20 godina njemački savezni tužitelj ponovno istražuje marksističke ekstremiste. Dok je Engel u zatvoru, Guntermann je ušao u ilegalu i još uvijek može biti aktivan u planiranju takvih napada.

Ovo je prvi opsežni portret kriminalnog pokreta koji je postao prijetnja Njemačkoj. Kao što je primijetio bivši talijanski lijevi pisac Ignazio Silone: „Novi fašizam neće reći ja sam fašizam – reći će ja sam antifašizam.“ U podzemlju, Antifa se od uvijek nasilnog, ali u početku marginalnog pokreta, pretvorila u moćnu terorističku skupinu u državi.

Ekstremisti su se infiltrirali u institucije, medije, glazbenu i kulturnu scenu, nogometne klubove. Njihovi nasilnici napadaju svakoga tko se ne slaže s njima, bilo da je riječ o AfD-u, anti-vaxxerima, Putinovim pristašama ili čak CDU-u. Spaljuju kamione Bundeswehra i napadaju policijske stanice.

Jedna činjenica koja je posebno sumnjiva jest da odvjetnica s kojom Juliane Nagel želi pokrenuti akciju protiv COMPACTa dolazi iz iste odvjetničke tvrtke koja zastupa Linu Engel. Ako se političari Lijeve stranke stvarno dogovaraju s navodnim teroristima, bio bi to veliki skandal.

To je možda razlog zašto ta marksistička zastupnica u državnom parlamentu želi spriječiti novinarsko izvještavanje. Konkretno, ona je protiv članka COMPACT koji objašnjava kako se nasilna Antifa banalizira u medijima i politici.

Lokalne novine često citiraju lijevu političarku iz Leipziga Juliane (Jule) Nagel, koja je poznata po dobrim kontaktima na militantnoj sceni, izvijestio je COMPACT.

Istraživanje COMPACTa otkrilo je da je Nagel posjetila zaručnika Line Engel, Johanna Guntermanna tijekom njegovog zatvora u JSA Regis-Breitingen – u pratnji mlade žene, što su potvrdili i istražitelji.

„27-godišnjak je ondje služio zatvorsku kaznu do rujna 2019., jer je predvodio nerede u centru Leipziga i pretukao demonstranta Pegide u Dresdenu i vrijeđao ga kao ‘nacističku kučku’. Ali to nije sve. Prema popisu posjetitelja, navodno je Nagel čak nekoliko puta dolazila u pritvor za maloljetnike, iako zatvorenici obično rezerviraju kratke sate samo za životne partnere, obitelj i bliske prijatelje.“

COMPACT nastavlja: „Je li zastupnica u državnom parlamentu dublje uključena u bandu čekićara iz Leipziga nego što bi željela priznati? Zna li ona uopće gdje se krije lijevi ekstremist Guntermann, koji je još uvijek u bijegu?“

COMPACT je stoga tvrdio da ima čvrste dokaze o kontaktima Nagel s bandom čekićara kao i mrežom novčanih tokova, ali zastupnica je negirala sve navode. Sudski slučaj očito bi mogao otkriti tko ima bolji argument, ali to je upravo ono što Juliane Nagel ne želi.

Umjesto toga, ona želi zabraniti COMPACTu izvještavanje putem sudske zabrane. Ako uspije, to znači da bi pri svakom spominjanju njezinih aktivnosti COMPACTu prijetila kazna do 250.000 eura, a u slučaju da se to ne može platiti, zatvor do šest mjeseci.