Politička korektnost omogućava širenje radikalnog islamizma u britanskim zatvorima

102781230_prison-interior-NEWS-large_trans++DiDrV97xgDFjc_F6AHtCzQCgN90ABz8SVcrUpsz1aio

Politička korektnost u zatvorima omogućava širenje ekstremizma jer se čuvari boje suprotstaviti muslimanima, stoji u izvješću zatvorskih upravitelja.

Istraživanje o islamističkom ekstremizmu u britanskom zatvorskom sustavu otkrilo je da „kulturološka osjetljivost“ prema muslimanskim zatvorenicima sprječava zatvorske čuvare u suzbijanju „nedopustivog ekstremističkog ponašanja i stavova“. Ian Acheson, bivši zatvorski upravitelj, upozorava na to da se čuvare sili da izlaze iz prostorija tijekom propovjedi.

Islamistički zatvorenici imaju pristup ekstremističkoj literaturi koja je dostupna u vjerskim knjižnicama i od drugih zatvorenika. Acheson zaključuje da ekstremisti „iskorištavaju strah čuvara da ih se ne prozove rasistima“.

Izvješće također upozorava da se „karizmatični ekstremistički zatvorenici ponašaju kao samoprozvani ’emiri’ te kontroliraju i radikaliziraju ostatak muslimanske populacije u zatvoru“.

Vlada je priopćila da će primjeniti određene sigurnosne mjere na temelju ovog izvješća. Već je najavljeno da će najopasniji ekstremisti biti izolirani kako bi se spriječio njihov utjecaj na ostale zatvorenike.

Izvor: Telegraph