Poljska inicijativa želi u zatvor strpati liječnike koji provode procedure promjene spola djece

Katolički think tank Ordo Iuris radi na novom zakonu koji bi zabranio operacije promjene spola maloljetnicima u Poljskoj. Osim toga, svaki liječnik koji je bio uključen u operaciju promjene spola kod maloljetnika bio bi poslan u zatvor do tri godine. Trenutačno je maloljetnicima dopušteno obavljanje operacije promjene spola uz pristanak roditelja.

Ordo Iuris je naznačio da je katalizator zakona priča o Łukaszu Sakowskom, gay muškarcu koji je rekao da je bio izmanipuliran od strane transseksualca da uzima dugotrajnu terapiju hormonima, što mu je, kako je rekao, ostavilo duboku psihičku i fizičku štetu.

Nakon što su ljevičarski zastupnici izrazili kritike u tekstu koji su objavili u poljskim novinama Rzeczpospolita, šef Ordo Iurisa, Jerzy Kwaśniewski, oglasio se na Twitteru kako bi obranio stav svoje organizacije.

“Vrijeme je da prestanemo sakatiti djecu. Vrijeme je da se zabrani kemijska kastracija djece. Dosta nam je dječjih tragedija koje su proizašle iz toga što su djeci isprani mozgovi na osnovu spola, a zatim se žele vratiti u normalu kada je prekasno nakon što su njihova tijela osakaćena i hormonska ravnoteža poremećena”, objavio je Kwaśniewski na Twitteru.