Poljska poručuje: „Primanje imigranata je puno gore od EU sankcija“

Foto: CHRIS J RATCLIFFE/AFP/Getty Images

Primanje imigranata učinilo bi više štete Poljskoj nego sankcije Europske Unije, izjavio je poljski ministar unutarnjih poslova Mariusz Błaszczak nakon upozorenja iz Bruxellesa glede poljskog odbijanja primanja imigranata iz zemalja trećeg svijeta.

Reagirajući na rok koji je EU objavila do kojeg Poljska i Mađarska moraju primiti imigrante ako se ne žele suočiti sa sankcijama, ministar je izjavio da je „sigurnost Poljske i Poljaka u opasnosti“ zbog spomenute relokacijske sheme.

Rekao je da bi prihvaćanje zahtjeva za primanjem oko 6.000 tražitelja azila bio „svakako gori potez za naciju“ od prijetnji briselskim kaznama, navodeći terorističke prijetnje u zapadnoj Europi kao rezultat imigracije.

Ne smijemo zaboraviti terorističke napade koji se događaju u zapadnoj Europi, te kako je to u tim zemljama nažalost postala svakodnevna opasnost.

Upamtite da su danas velike imigrantske zajednice u zapadnim zemljama započele s relativno malim brojevima.

Govorim svojim kolegama u zapadnoj Europi da relokacijska strategija samo intenzivira ilegalnu imigraciju jer krijumčari i sami imigranti bivaju ohrabreni spoznajom da ljudi koji dolaze u Europu dobivaju azil i u drugim zemljama, a ne samo Italiji i Grčkoj. To također dovodi u opasnost i sve te ljude koji riskiraju živote prelaskom Mediterana.

Bruxelles je prekjučer zadao rok do lipnja za Mađarsku i Poljsku da počnu primati imigrante prema EU relokacijskoj shemi.

Izvor: Breitbart