Aktualni poljski predsjednik i kandidat za reizbor na predstojećim predsjedničkim izborima Andrzej Duda usporedio je LGBT ideologiju s boljševizmom, te rekao da je ona čak i opasnija i destruktivnija od boljševizma.

Duda je na predizbornom skupu kojeg je održao u subotu izjavio da se generacija njegovih roditelja nije borila protiv komunizma da bi ga nove generacije zamijenile novom ideologija „još destruktivnijom po ljudsko biće“.

To je bio boljševizam. On je ideologizirao djecu. Danas imamo pokušaje nametanja ideologije nama i našoj djeci. Radi se o novom ideologiji, o novom boljševizmu.

Oglas:

Duda je nekoliko dana prije toga najavio da će zaštita obiteljskih vrijednosti biti središte njegove kampanje. Tako je potpisao deklaraciju kojom se obvezuje da će „zaštititi djecu od LGBT ideologije“.

Istaknuo je da će djeca biti sigurna od LGBT propagande, jer će ista biti udaljena iz javnih institucija, a roditelji će biti jedini koji će odlučivati o načinu odgoja svoje djece, te treba li njihovoj djeci seksualna edukacija.

To su načela za koja ću se boriti i prema kojima ću odlučivati hoću li prihvatiti određeni zakon koji mi parlament pošalje na ratifikaciju“, kazao je Duda. Prema njegovim riječima, zagovaranje jednakosti istospolnih parova, koja bi im omogućila da se vjenčaju i udome djecu, je „strana ideologija koju Poljska neće prihvatiti“.

Poljsku očekuju predsjednički izbori koji će se održati 28. lipnja, a prema anketama Duda vodi s podrškom od 40 posto glasova. Na drugom mjestu se trenutno nalazi liberalni gradonačelnik Varšave Rafal Trzaskowski s 28 posto glasova podrške.