Pompeo želi „donijeti slobodu bjeloruskom narodu“

Foto: AP Photo / Rodrigo Garrido

Amerika voli donositi slobodu narodima diljem svijeta. To je učinila u Iraku, Afganistanu, Libiji, Siriji, Ukrajini, i naravno, u svim tim zemljama je potom počelo teći med i mlijeko. Pa valjda je sada red i na Bjelorusiji.

Američki državni tajnik Mike Pompeo u srijedu je izjavio za medije da SAD žele donijeti slobodu Bjelorusiji, te je izrazio svoju zabrinutost po pitanju Rusije, Kine i Irana, koji navodno predstavlja opasnost za demokraciju.

Nastaviti ćemo govoriti o opasnosti u kojoj se nalazi bjeloruski narod, želimo da taj narod uživa slobodu poput ostalih naroda diljem svijeta.

Pompeo se nalazi u posjetu češkom glavnom gradu Pragu gdje je održao zajedničku konferenciju s češkim premijerom Andrejem Babisem.

Pompeo je pritom još jednom izrazio brigu i o tome kako se Rusija upleće u izbore u drugim zemljama, a Kina špijunira druge „slobodne narode“ kroz svoje telekomunikacijske mreže.

Rusija nastavlja potkopavati vašu demokraciju i vašu sigurnost kroz kampanju dezinformacija i elektroničke napade“, zaključio je Pompeo.