Pop pjevačica Lily Allen svojedobno je izjavila kako bi rado udomila imigrante u svoj dom, dok je istovremeno kritizirala druge Britance što odbijaju to učiniti. No, ispostavilo se da su tvrdnje Allen samo prazna priča.

Govoreći u suzama tijekom posjeta imigrantskom logoru Džungla u Calaisu 2016., Allen je na pitanje bi li udomila „migrantsko dijete“ odgovorila „Sto posto. Tko ne bi?

Ova djeca su raseljena – ako ima mjesta za ljude u mojoj kući, ja ću ih uzeti. Mislim da bi to svatko napravio.

Ipak, dvije godine kasnije, list The Guardian upitao je Allen da li je održala obećanje te koliko je imigranata udomila. Odgovor je bio – očekivan:

Niti jednog. Da budem iskrena, mislim da mi socijalne službe ne bi dozvolile da uzmem bilo kojeg imigranta s obzirom na moju reputaciju. Da sam imala veliku kuću sigurno bi to učinila, ali sve moje spavaće sobe zauzela su djeca.“

Allen je već i ranije dobivala slične upite, ali je odbijala odgovoriti na njih.

Britanska pjevačica izjavila kako će primiti imigranta u svoj dom, ali tri mjeseca kasnije odbila odgovoriti da li je ispunila obećanje

No, Allen nije poznata samo po licemjernim izjavama i neispunjenim obećanjima. U siječnju ove godine podigla je veliku prašinu tvrdeći da bi žrtve arapskih pedofila ionako „bile silovane ili zlostavljane od strane nekog drugog“ da dotične bande ne operiraju u Britaniji već više desetljeća.

Katastrofalni razmjeri rasističkih zlostavljanja djevojčica u Britaniji