Britanska pop pjevačica Lily Allen na Twitteru je objavila kako bi žrtve imigrantskih pedofilskih bandi možda „silovao ili zlostavljao netko drugi u nekom trenutku“ da bande nisu djelovale u Britaniji.

Allen je također tijekom rasprave na Twitteru izjavila kako postoji određeni „tip“ silovatelja koji napadaju svoje unuke, a 100 posto su „britanski bijelci“.

Praktički svi poznati pedofili u slučajevima koji su potresli Rotherham i Rochdale, da nabrojimo samo najpoznatije, bili su arapskog porijekla. Ipak, Allen je iskoristila opciju odvraćanja pažnje svaljujući krivnju na „moguće“ druge zlostavljače.

Katastrofalni razmjeri rasističkih zlostavljanja djevojčica u Britaniji

Zapravo, postoji velika mogućnost da bi ih u nekom trenutku silovao ili zlostavljao netko drugi,“ objašnjava Allen, koja je nakon niza kritika i napada obrisala objave, a svoj profil zaključala te objavila djelomičnu ispriku.

LilyAllen
Izvor: Screenshot Twitter/Lily Allen

Ako ovdje ima bilo koja žrtva, a posebno bilo koja djevojčica ili žena iz Rochdalea koja smatra da je moj tweet bio negativan, ispričavam se, naravno. Biti sposoban preuzeti odgovornost i ispričati se je ono što je snaga, ne slabost,“ pohvalila se Allen.

Allen se također osvrnula na slučajeve zlostavljanja nogometaša, pa je sugerirala zabranu bavljenja sportom.

Mislim da je vrijeme da razgovaramo o zabrani sporta u ovoj zemlji. Jasno je da mlade muškarce i dječake izlažemo riziku zlostavljanja,“ piše Allen.

Britanska pjevačica izjavila kako će primiti imigranta u svoj dom, ali tri mjeseca kasnije odbila odgovoriti da li je ispunila obećanje

Poznata po svom pro-imigranstkom aktivizmu, Allen je već uzrokovala određene incidente. Tako se 2016 javno „ispričala“ u ime cijele Britanije zbog imigrantske krize. Potom je jednom Židovu na Twitteru rekla kako bi ga trebalo biti „dvostruko sram“ zbog njegove religije, nakon što ga je nazvala „nacistom“ jer ne suosjeća s imigrantima u Calaisu.