Zbog sve češćih ispada veganskih ekstremista, mesari su vlastima poslali pismo u kojem traže zaštitu od sve češćeg „fizičkog, verbalnog i moralnog nasilja“ od strane militantnih vegana.

Francuski Savez mesara i ugostitelja (CFBCT) upozorio je kako brojne organizacije i pojedinci pribjegavaju „teroru“ u Francuskoj, navodeći kako ekstremisti za prava životinja imaju samo jedan cilj – trajno uništiti značajni dio francuske kulture koju drže mesari, delikatesari, ribolovci i proizvođači sireva.

Zbog rastućeg broja različitih napada, u cilju nametanja manjinske ideologije većini ljudi, u posljednjih nekoliko mjeseci došlo je do rastuće zabrinutosti vlasnika oko 18.000 obrta diljem Francuske.

Tijekom zadnjih par mjeseci, nekoliko mesnica u regiji Haute-de-France, bilo je metama vandalizma, dok su im izlozi bili zaliveni lažnom krvlju. U travnju su na jednoj mesnici razbijeni prozori, a na nekim ribarnicama ostavljeni su natpisi u kojima se traži „napuštanje specizma.

Krajem ožujka ove godine, jedna od pripadnica ekstremnih vegana dobila je sedam mjeseci zatvora zbog zagovaranja terorizma, nakon što je napisala kako ima „nula posto poštovanja“ prema mesaru Christianu Medvesu koji je ubijen u islamskom terorističkom napadu. Prema njenoj objavi, ona je u tom napadu vidjela „određenu pravdu.

Premda veganska prehrana može biti od velike koristi po pitanju zdravlja, oni skloniji mentalnim nestabilnostima nisu u stanju nositi se s biljnom prehranom bez ideološkog ekstremizma.