Švedski filofeministički premijer Stefan Löfven pozvao je na zabranu djelovanja „rasističkih“ organizacija u Švedskoj. Članovi takvih skupina biti će osuđivani na „posebne kazne,“ tvrdi Löfven.

Löfven je odbio komentirati nedavno ubojstvo 12-godišnje djevojčice u blizini Stockholma, koja je ubijena u još jednoj uličnoj pucnjavi. Međutim, nekoliko dana kasnije obrušio se na tobožnji „desničarski ekstremizam“ i takozvani „rasizam“ prema „Afro-Šveđanima.

Prema Löfvenu, „rasizam“ nije samo pojedinačni događaj koji utječe na ljude, već je to „diskriminacija kojoj su ljudi u našoj zemlji izloženi svakog dana,“ napisao je u objavi na Facebook-u.

Rasizam prema Afro-Šveđanima je stvarni problem kojeg ne možemo tolerirati., ali zbog kojeg društvo mora preuzeti odgovornost i suprotstaviti mu se svom snagom. Dug je put to iskorienjivanja, što zahtjeva sistematski i duboki rad,“ tvrdi Löfven.

Löfven tvrdi da je „desničarski ekstremizam“ rastući problem u Švedskoj te da bi „rasističke organizacije“ trebale biti zabranjene, a njihovi članovi bi trebali biti osuđivani na „posebne kazne.“ Dodao je da je to nešto što vlasti trenutno istražuju kako mogućnost.

Dodajmo tek da su pripadnici „rasističkih“ organizacija stalne mete represije trenutne vlasti u Švedskoj. Najčešći razlozi sudskih procesuiranja su: „govor mržnje“ na internetu, dijeljenje letaka na ulici, javno iznošenje politički nekorektnog mišljenja. Osude zbog nasilja su praktički nepostojeće.

Nasuprot tome, već je dugo vremena poznato da je val masovnog silovanja pogodio Švedsku zahvaljujući masovnoj imigraciji, a posljednjih godina ova zemlja pretvorila se u poprište uličnog ratovanja kriminalnih bandi koje, začudo, čine uglavnom isti ti imigranti.

Ipak, stavovi Löfvena nikog ne trebaju čuditi, budući da je riječ o tipičnom marksističkom fanatiku kojeg ne zanimaju problemi Šveđana, već ubrzavanje njihova istrebljenja svim mogućim načinima.