U nastojanju da popravi svoj narušeni imidž, Pornhub je imenovao ženu kao izvršnu direktoricu izvršnu, nakon skandala s videima na kojima je bilo prikazano seksualno zlostavljanje djece.

Ovaj potez dolazi osam mjeseci nakon što je matičnu tvrtku stranice, MindGeek, kupila kanadska privatna tvrtka Ethical Capital Partners.

Dugogodišnja zaposlenica Alexzandra Kekesi imenovana je voditeljicom zajednice i brenda, izvještava NY Post, napominjući da ta uloga neće samo nadgledati kreativni smjer stranice, već će također pomoći u izradi javnih politika Pornhuba o raznim pitanjima.

To uključuje Instagramovu trajnu zabranu računa tvrtke prošle jeseni zbog optužbi da je prekršio pravila protiv seksualnog nagovaranja na društvenoj mreži u vlasništvu Mete. Kao odgovor, Pornhub je optužio Instagram da licemjerno “cenzurira” porno industriju iako je dopustio Kim Kardashian i drugim slavnim osobama da objavljuju raskošne golišave slike.

Sada se novi vlasnici Pornhuba nadaju da će zauzeti pomirljiviji pristup ponovnim uspostavljanjem dijaloga s kritičarima.

U izjavi za New York Post, Kekesi kaže da je usredotočena na “pomaganje ljudima da stvarno razumiju što je Pornhub kao brend, za što se zalažemo, što predstavljamo”, što uključuje “zlatni standard kada je u pitanju moderacija sadržaja”.

Ovaj potez dolazi nekoliko mjeseci nakon što je pokrenuta tužba protiv matične tvrtke Pornhub, MindGeek, zbog seksualno eksplicitnih videozapisa maloljetnika pronađenih na njihovim stranicama, izvještava Financial Times.

MindGeek, registriran u Luksemburgu, predvodi industriju za odrasle od pojave video streaminga. Najnovije objavljene brojke pokazuju da su prihodi u 2018. dosegnuli 460 milijuna dolara, dok su profitne marže povremeno bile blizu 50 posto, prema osobama upućenima u stvar.

Identitet bivšeg većinskog vlasnika MindGeeka Bernda Bergmaira – bivšeg bankara Goldman Sachsa koji također koristi ime Bernard Bergemar – prvi je put otkrila istraga FT-a.

Višestruki skandali Pornhub-a doveli su do odlaska njegovog top menadžerskog tima i ograničenog pristupa platformama za plaćanje Visa i Mastercard karticama – što je umalo dovelo do kolapsa stranice krajem 2020. nakon istraga koje su identificirale ilegalni sadržaj na platformi.