Lotta Eriksson, članica Nordijskog pokreta otpora (NRM), koja živi u Nyköpingu sa svojim 16-godišnjim sinom, nedavno je bila metom tipičnog divljaštva švedskih antifašista kojima nisu strani nasilni upadi u domove i fizički napadi na neistomišljenike. Međutim, suprotno svakom očekivanju, Lotta se odlučno suprotstavila marksističkim imbecilima, pri čemu je jedan od njih premlaćen, dok su ostali – pobjegli.

U srijedu 18. prosinca, fotografija bivšeg Lottinog muža osvanula je na jednoj od marksističkih web stranica, uz etiketu „nacista“, što je klasični običaj „prokazivanja“ u Švedskoj.

Kako prenosi službeni portal NRM-a Nordfront, samo nekoliko sati kasnije, zazvonilo je zvono na vratima Lottinog stana, u kojem više ne živi njen bivši suprug. Pogledavši kroz špijunku, Lotta je vidjela muškarca pognute glave te je otvorila vrata da upita nepoznatog čovjeka što treba.

Istog trena, muškarac je gurnuo nogu između vrata i okvira kako ih Lotta ne bi mogla zatvoriti, dok je ona kroz otvor vidjela još petoricu muškaraca kako se penju stepenicama prema njenim vratima. Neki od napadača nosili su pancirne prsluke (!) i hladno oružje u rukama.

Iako se svim silama borila da zatvori vrata, shvatila je da u tome neće uspjeti te da će skupina očito napasti nju i njenog sina koji se u tom trenutku igrao u susjednoj sobi sa slušalicama na ušima.

Instinktivno je u jednom trenutku dohvatila bejzbol palicu koja je stajala u blizini vrata koja je morala pustiti da se širom otvore.

Čim je prvi napadač kročio u stan, opalila ga je palicom po glavi te je on istog treba pao na pod s rukama preko glave u zaštitu, pri čemu ga je ona nastavila tući.

Napadač se uspio nekako izvući iz stana na hodnik te se srušio niz stepenice. Vidjevši to, ostala petorica napadača pobjegli su odvlačeći svog onesviještenog kolegu niz stube.

Lotta, koja ima 47 godina te je visoka samo 154 centimetra i punašnije je konstitucije, priznala je kako je bila u šoku nakon napada, ali i ponosna na učinjeno iako vjeruje da je meta napada zapravo bio njen bivši muž. Također je dodala da je kao članica NRM-a dugi niz godina prakticirala borilačke vještine.

Nakon napada je pozvala policiju koja je vrlo brzo došla na mjesto događaja, nakon čega su napravili zapisnik te uzeli krvavu bejzbol palicu kao dokazni materijal. Ostale detalje nisu razmatrali niti su pokušali istražiti mjesto događaja, što jasno ukazuje na nezainteresiranost švedske policije za provedbu zakona.

Članovi NRM-a u međuvremenu su dali punu podršku Lotti darujući joj cvijeće i novu bejzbol palicu, budući da je staru uzela policija, dok bi se marksisti mogli ponovno vratiti.