Istraživački tim iz Njemačke, Norveške i SAD-a analizirao je profitabilnost tvrtki u Norveškoj nakon uvođenja obveznih kvota za žene u upravljačkim odborima 2003. godine, gdje stoji da 40 posto članova upravljačkih odbora moraju biti žene.

Koristeći podatke tvrtki iz Finske, Švedske i Danske kao kontrolnu skupinu, istraživači su došli do zaključka da je financijski učinak norveških tvrtki u opadanju kao rezultat kvota za žene u toj zemlji.

Učinak obveznih kvota na uspješnost tvrtki očita je. Kako smo promatrali financijske pokazatelje tvrtki nakon 2003. godine, uočili smo znatan negativan učinak na financijsku učinkovitost u poslovanju i smanjenu dobit tvrtki. Koeficijent tržišne učinkovitosti također je negativan.

Povećanje s jednog ženskog člana uprave na dva kod odbora koji imaju četiri člana imalo je za rezultat smanjenje prihoda od 12 posto.

Drugo istraživanje koje su proveli ekonomisti s njemačkog sveučilišta Tübingen, dovelo je do istih zaključaka. Kako ovi rezultati ne bi negativno utjecali na percepciju javnosti

Unatoč tome što ovi pokazatelji potvrđuju stajalište da sposobnost i stručnost u poslovnom svijetu moraju imati prioritet pred afirmativnim i ideološkim kvotama ukoliko poslovni subjekt želi uspješno poslovati, političke korektnosti radi, istraživači su napomenuli da unatoč padu prihoda ovi pokazatelji u konačnici znače da tvrtke posluju kvalitetnije, jer navodno donose manje riskantnih odluka, pa se tobože mogu zaduživati po manjim kamatnim stopama…