Sadašnje paradoksalno rješenje, u kojem je očigledno zacrtano brisanje europskih naroda, zatiranje njihove kulture i bilo kakvog traga postojanja, ipak ne funkcionira te je rezultiralo katastrofalnim posljedicama, kako po Europljane, tako i po imigrante, premda toga možda mnogi niti nisu svjesni.

Trenutno stanje u Mađarskoj i Japanu

Stanovništvo Mađarske trenutno po pitanju izumiranja nije ništa bolje od ostatka Europe. Trenutni broj stanovnika iznosi oko 9,75 milijuna, a ta brojka je 1980-ih iznosila oko 10,75 milijuna. Ovim načinom do 2050. Mađarska bi mogla imati oko 8 milijuna stanovnika, što je gotovo dvostruki gubitak u odnosu na vremena Drugog svjetskog rata.

Trenutna stopa nataliteta Mađarske je oko 1,5, što je daleko manje od potrebnih 2,1 kako bi broj stanovnika ostao isti. Ukoliko se isključi romska populacija, ta brojka pada na 0,8, što je manje čak i od Singapura koji ima stopu od 0,82.

Imigracija ili velika zamjena

Ovakvo stanje nije ništa novo u Europi. Stope nataliteta u čitavoj Europi padaju, a razlika između Mađarske i ostatka središnje i zapadne Europe je u – imigraciji.

Domaće stanovništvo u Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj, Švedskoj i Belgiji i dalje odumire, ali je masovna imigracija stvorila privid njenog rasta.

Izvor: Wikimedia Commons

Osvrnimo se ovdje i na Japan, čije su vlasti bez previše pompe odbile oko 99 posto zahtjeva za azil. Japan je ujedno vjerojatno i jedina zemlja svijeta, pored možda Sjeverne Koreje, s gotovo potpuno homogenim stanovništvom.

Međutim, Japan također odumire; kuće su prazne, zatvaraju se obrti i restorani, a do 2040. većina manjih gradova vjerojatno će izgubiti polovicu svojih stanovnika.

Iracionalno rješenje

O posljedicama kakve su gore navedene u slučaju Europe i Japana, slušamo već godinama. No, što je s uzrocima i rješenjima takvih problema?

Godinama se za Europu kao jedino rješenje prezentira masovna imigracija, skrivena pod lažnim velom humanosti, a zapravo oblik „velike zamjene“ koja znači etničko čišćenje europskih naroda, kultura, jezika i običaja.

Foto: Getty

Većina nas se protivi toj ideji, tragikomično prezentirajući statistike na Internetu, komentirajući po društvenim mrežama te vodeći „informacijske“ ratove u virtualnom svijetu u želji da promijenimo surovu budućnost. No, je li to ispravan pristup? Tko zapravo nudi ikakvo rješenje?

To pitanje vraća nas na Mađarsku, koju ćemo iskoristiti kao noviji primjer, premda će se neki sjetiti i onih starijih.

Mađarski model

Među raznim Macronima, Löfvenima, Merkelicama, mađarski premijer Viktor Orban odlučno se suprotstavio sumanutoj ideji te je problemu pristupio na sasvim drugačiji način, ukazujući na njegov uzrok, a istovremeno dajući rješenje.

Prema Orbanovim riječima:

Dva su različita pogleda u današnjoj Europi koja treba razmotriti. Jedan od njih je onaj kojeg imaju oni koji žele naglasiti europske demografske probleme kroz imigraciju. A postoji i drugi pogled, koji drži središnja Europa – a u njoj i Mađarska. Naš stav je da moramo riješiti naše demografske probleme oslanjajući se na naše vlastite resurse i mobilizirajući naše vlastite rezerve, te – priznajmo to – našom duhovnom revitalizacijom.

Orban je u smislu rješenja problema nedavno opisao masovnu imigraciju usporedio s primjerom kada brodolomac zbog žeđi pije morsku vodu. „To je isto voda, ali problem se pogoršava.

No, koje je to rješenje problema kakvo nudi Orban? Zapravo, rješenje je vrlo jednostavno.

Foto: Getty

U slučaju Mađarske, stopa nataliteta mora se povećati na minimalno spomenutih 2,1. To je cilj koji je Orban postavio do 2030. godine. Kao i većina Europljana, Orban je istaknuo financijske probleme kao primarni razlog zašto mnogi parovi odbijaju imati veći broj djece. Stoga je Orban donio jednostavna zaključak i sljedeće mjere:

  • Svaka žena koja ima studentski zajam, dobit će otpis 50 posto dugovanja ukoliko ima dvoje djece. Ako ima troje ili više djece, njen dug će u potpunosti biti obrisan.
  • Roditelji koji budu imali troje djece, kredit će biti umanjen za milijun forinti. Svako dodatno dijete nakon trećeg rezultirat će u dodatnim rezovima duga u iznosu od jedan milijun forinti.
  • Roditelji koji imaju najmanje dvoje djece dobit će nove porezne olakšice.
  • Mađarska vlada izgradit će i financirati nove ustanove za brigu o djeci te programe skrbi.
  • Mađarske vlasti uspostavit će istraživački institut koji će proučavati demografiju i pronaći način kako da se organski poveća broj stanovnika.

Orban, koji je i sam otac petero djece, dodao je:

Gdje ima mjesta za dvoje djece, ima mjesta i za troje, kao i za četvero. Oni hrabriji mogu udomiti i peto Vlada je došla do jednostavne istine da malo veća podrška znači nekoliko djece više, dok veća podrška znači mnogo veći broj djece.

Slijedeći parlamentarni izbori u Mađarskoj održat će se u proljeće, a Orbanov plan postat će upitan ukoliko netko drugi naklonjen EU stupi na vlast. Ukoliko Orban ipak ostane na vlasti, pravi praktični primjer povećanja stanovništva mogao bi poslužiti kao najjači argument protivan suludoj politici EU.

Autor: Aleksandar Rigačev