Ylva Johansson, europska povjerenica za unutarnje poslove, izjavila je da bi Europska unija bila mnogo siromašnija bez masovne imigracije i pozvala je na otvaranje više legalnih putova za imigrante da uđu u blok.

Švedska feministička političarka dala je svoje primjedbe tijekom intervjua u ponedjeljak s istraživačkim centrom Friends of Europe. Ova je skupina u prošlosti financirana od osuđivanog financijskog kriminalca i društvenog uzurpatora Georgea Sorosa putem njegove zaklade Otvoreno društvo.

Uvijek postoje desničarski ekstremisti ili rasističke i ksenofobične snage koje bi željele migrante opisati kao nešto nenormalno, koje bi željele migrante opisati kao ‘ove’ ili ‘one’, ali to nije istina. Migracije su normalne. Migranti su ovdje“, rekla je Johansson.

Johansson tvrdi da je trećina liječnika u Švedskoj rođena izvan zemlje, navodeći da su mnogi od njih rođeni i izvan EU, ali ne spominjući uopće njihovu nekompetentnost, nesposobnost i pogreške koje dovode do ozbiljnih posljedica.

U normalnoj godini u EU imamo oko milijun, milijun i pol migranata koji redovito dolaze u našu uniju. A bez njih bili bismo puno, puno siromašniji savez“, rekla je i dodala da ilegalnih imigranata dolazi samo 200.000 godišnje.


Europska komisija tvrdi da članice moraju nastaviti s procesuiranjem azila unatoč pandemiji


Samo Francuska je prošle godine zabilježila rekordan broj zahtjeva za azil, a spominje se brojka od 138.000 migranata.

Više ekonomskih istraživanja potvrdilo je da Johanssonova iznosi notorne laži.

Primjer je recimo Njemačka gdje je 2016. Institut za istraživanje zaposlenosti (IAB) objavio kako masovna imigracija nanosi štetu gospodarskom rastu zbog činjenice da imigranti nemaju tražene vještine ili imaju strane kvalifikacije koje ne zadovoljavaju europske norme, a tu su i jezične barijere.

Studija u švicarskog Sveučilišta u Baselu također je 2018. objavila da imigracija djelomično ima kratkoročne pozitivne učinke u zapadnim nacijama, ali da gledano dugoročno takav model isušuje ekonomski socijalni sustav.

U praksi se pokazalo da je primjerice „bogata“ Švedska teško nastradala nakon što je niz općina protekle godine objavilo ili najavilo bankrot zbog financiranja masovne imigracije.


Oko 90% imigranata koji su 2015. dobili boravišne dozvole u Švedskoj je nezaposleno