Njemačka ministrica za integraciju tvrdi kako bi Njemačka trebala pokazati „nultu toleranciju“ prema seksualnim napadima te je pozvala na ciljanu seksualnu edukaciju za „izbjeglice“ nakon divljaštva u Freiburgu.

Svi tražitelji azila trebali bi proći tečajeve o životu u Njemačkoj odmah po njihovom dolasku, dok su još u prihvatnim centrima,“ izjavila je Annette Widmann-Mauz, savezna povjerenica za integraciju i članica Merkelinog CDU-a, prenosi RT.

Na tečajevima bi se posebno trebala provesti „sveobuhvatna seksualna edukacija“ s ciljem davanja do znanja da „nema tolerancije za seksualno zlostavljanje i druge nasilne zločine“ u Njemačkoj, dodala je.

Pored tečajeva, imigranti koji žive u Njemačkoj već duže vremena također bi navodno trebali novopridošlim imigrantima objasniti da između žena i muškaraca u Njemačkoj postoji „jednakost“.

Sedam Sirijaca i jedan Nijemac uhićeni zbog grupnog silovanja 18-godišnjakinje

Povjerenica je dodala kako podržava ideju programa prevencije nasilja u kojima se kao osoblje uzimaju i sami imigranti. Također je dodala da bi i svi imigranti koji počine ovakve zločine trebali biti deportirani, što je mjera koja se u praksi uopće ne provodi iz bezbroj izmišljenih razloga.

Problem bi u svemu mogao nastati zbog činjenice da mnogi imigranti žene kulturološki promatraju kao seksualne objekte niže vrste te samim time podčinjene njihovim željama i nagonima. Kako se radi o dijelu načina života nekih naroda, postavlja se pitanje nije li rasistički pokušavati mijenjati tu osobinu?

Osim toga, Njemačka je još 2016. pokrenula slične tečajeve o tome kako imigranti moraju prilaziti ženama te kako ih upoznati. Sudeći po nastavku bizarnih i gnusnih zločina, većina izgleda nije pratila satove tečajeva, barem ne po pitanju što nakon upoznavanja.