Posebno povjerenstvo koje istražuje događaje iz 6. siječnja 2021. službeno je povuklo svoj sudski poziv bivšem predsjedniku Donaldu Trumpu.

“U svjetlu skorog završetka naše istrage, Odabrani odbor više ne može istraživati konkretne informacije obuhvaćene sudskim pozivom”, napisao je zastupnik Bernie Thompson (D-MI) u pismu poslanom Trumpovim odvjetnicima u srijedu navečer, navodi CNN.

“Stoga ovim pismom službeno povlačim sudski poziv izdan bivšem predsjedniku Trumpu i obavještavam vas da on više nije dužan poštivati ili dostavljati zapise kao odgovor na navedeni sudski poziv”, nastavlja se u pismu.

Trump se po ovom pitanju pohvalio na društvenim mrežama napisavši: “Upravo sam obaviješten da je povjerenstvo političkih lupeža povuklo moj sudski poziv u vezi s prosvjedom 6. siječnja na iskvarenim predsjedničkim izborima 2020. Vjerojatno su to učinili jer su znali da nisam ništa učinio krivo, ili su bili pred porazom na sudu. Možda je FBI-eva umiješanost u NAMJEŠTAJANJE izbora utjecala na njihovu odluku. U svakom slučaju, sudski poziv je MRTAV!”

Kako primjećuje CNN, odbor je već odustao od nekoliko sudskih poziva protiv drugih svjedoka i zaključio svoju istragu upućujući Trumpa državnom odvjetništvu radi potencijalnog kaznenog progona po četiri odvojene optužbe. Međutim, preporuke nemaju pravnu težinu.