Sve veći broj poznatih ličnosti, tvrtki i kompanija te različitih medija obrisao je svoje korisničke račune na poznatoj mreži, prenosi RT.

Posljednji u nizu medija je Playboy, a odluka je donesena u utorak kada su obrisani svi korisnički računi kojima je upravljala tvrtka Playboy Enterprises.

Nedavne vijesti o Facebookovom neprikladnom upravljanju korisničkim podacima učvrstile su našu odluku da obustavimo naše aktivnosti na toj platformi,“ tvrde iz Playboya.

Postoji više od 25 milijuna fanova na našim Facebook stranicama, a mi ne želimo sudjelovati u njihovom izlaganju prijavljenoj praksi,“ dodali su, istaknuvši kako je Facebook imao i preoštra pravila koja poznatom „golišavom“ imidžu nisu išla na ruku.

Facebook je napustio i Elon Musk iz poznatih američkih tvrtki Tesla i SpaceX. Musk je komentirao odluku time da navodno nije niti znao da njegove tvrtke imaju stranice na toj platformi. Ironija je tim veća što su spomenute tvrtke i dalje prisutne na Instagramu, čiji je vlasnik također Mark Zuckerberg.

Svoje korisničke račune obrisale su i poznate ličnosti poput Willa Ferrella i Cher. Svemu su se pridružile i brojne kompanije koje su učinile isto, dok su neke prestale s oglašavanjima.

Facebookove dionice također su zabilježile značajan pad nakon nedavnog skandala koji je isplivao u medije, a brojni korisnici već su odavno prešli na neke druge društvene mreže koje su iskazale nešto veću slobodu govora i mišljenja. Tu je svakako najpoznatiji ruski Vkontakte te nešto manji, a još otvoreniji GAB.ai, koji je ipak još tehnički dosta daleko od konkurencije.