Francuski tisak kritizirao je američku žensku nogometnu reprezentaciju koja je osvojila FIFA-ino Svjetsko nogometno prvenstvo za žene zbog toga što je „uglavnom sastavljena od bijelih igračica“.

Poznati francuski i očito rasistički Le Monde, objavio je članak autorice Stéphanie Le Bars, žaleći se na to da nogometna momčad koja je „u Sjedinjenim Državama postala simbol obrane seksualnih manjina i jednakih prava između muškaraca i žena“ nije dovoljno raznolika.

Oglas:

        

Autorica tvrdi da, iako se broj igračica koji su „afro-amerikanke ili mestizo … u omjeru čini visokim“, zapravo „golema većina redovitih sudionica su bijele igračice“, čime je htjela sugerirati kako je riječ o problemu.

Homoseksualna zvijezda američke reprezentacije Megan Rapinoe je pritom pohvaljena za njezinu izjavu da „ne možete pobijediti bez homoseksualaca u svom timu“, a pohvalu je dobila i američka Ženska komisija za zapošljavanje zbog slučaja oko jednakih mogućnosti koji je pokrenut protiv Nogometnog saveza Sjedinjenih Država koji ih zapošljava, zahtijevajući „jednake“ plaće kao i muški reprezentativci.

U članku se također aludira na hladan stav ženskog tima prema američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, a Rapinoe je prethodno tvrdila da „neće ići u jeb..u Bijelu kuću“, ako je njezina momčad osvoji Svjetski kup za i da ne vjeruje da će uopće i biti pozvane.

No, feministički anti-Trumpovski stavovi nisu dovoljni te je problem i očiti „bijeli supremacizam“ među igračicama tima. To se posebice ističe u usporedbi s „francuskim“ nogometnim predstavnicima među kojima bijelaca naprosto nema.