Predvodnica klimatskih histeričara i pobornica marksističkih ekstremista Greta Thunberg objavila je „svježe“ prohtjeve prošlog četvrtka upućene svjetskim vođama. Ona od njih traži trenutne hitne akcije po pitanju „klimatskih promjena“, tvrdeći kako je dio njih odbacio mogućnost popravljanja navodno lošeg stanja.

Glavni element njene nove histerije je trenutno okončanje svih ulaganja u fosilna goriva i paralelno gašenje svih subvencija za fosilna goriva. Pored toga, u oči bode njen zahtjev da Međunarodni kazneni sud (ICC) proglasi „ekocid“ međunarodnim zločinom.

U razgovoru za Reuters, ova pothranjena i mentalno oštećena 17-godišnjakinja izjavila je da vlade moraju prihvatiti potrebu za transformacijom globalnog ekonomskog sustava kao osnovnim korakom u izbjegavanju „klimatske katastrofe

Moramo to shvatiti kao prije svega egzistencijalnu krizu. I sve dok se to ne tretira kao kriza, možemo imati što više tih pregovora i razgovora o klimatskim promjenama, konferencija. To neće ništa promijeniti“, rekla je Thunberg govoreći putem videa iz svoje kuće u Stockholmu.

Njezin poziv na akciju označava povratak na globalnu scenu nakon što se požalila da se veliki broj ljudi jednostavno pokušavaookoristiti njenim navodnim dostignućima, umjesto da rade na zajedničkim ekološkim ciljevima koje ona nastavlja postavljati:

Iznad svega, mi tražimo da ovu krizu tretiramo kao krizu, jer ako to ne učinimo, nećemo moći ništa učiniti“, rekla je Thunberg.