Prethodno zdrav liječnik iz Miamija iznenada umro 16 dana nakon cijepljenja zbog „misterioznog poremećaja krvi“

Ožalošćena supruga liječnika s Floride ispričala je za Daily Mail kako je njezin suprug umro zbog misterioznog poremećaja u krvi – samo 16 dana nakon što je primio cjepivo Pfizer/BioNTecha.

Heidi Neckelmann kaže da je njezin suprug Gregory Michael (56), inače specijalist za trudnoću i porode, bio aktivan, zdrav i nije bolovao ni od kakvih bolesti prije nego što je primio cjepivo 18. prosinca.

Međutim, preminuo je od moždanog udara u nedjelju ujutro nakon što je iznenada razvio rijetku autoimunu bolest zbog koje tijelo uništava vlastite trombocite, sitne fragmente koji pomažu u zgrušavanju krvi.

Uznemirena Heidi (58) opravdano misli da je revolucionarno cjepivo Pfizer/BioNtech možda nekako bilo okidač. Dodala je da je bio posve zdrav sve dok 18. prosinca nije primio cjepivo u bolnici Mount Sinai u Miami Beachu, gdje i sam radi.

Po mom mišljenju njegova smrt je bila sto posto povezana s cjepivom. Nema drugog objašnjenja“, rekla je Heidi.

Bio je vrlo dobrog zdravlja. Nije pušio, povremeno je pio alkohol, ali samo socijalno. Vježbao je, imali smo kajake, bio je podmorski ribar.

Testirali su ga na sve što poslije možete zamisliti, čak i na rak, i s njim nije bilo apsolutno ništa drugo.“

Pfizer je za Daily Mail u srijedu izjavio da je svjestan „krajnje neobične“ smrti dr. Michaela i da istražuje dalje.

Aktivno istražujemo ovaj slučaj, ali ne vjerujemo da postoji bilo kakva izravna veza s cjepivom,“ rekao je glasnogovornik Pfizera.

Gregory nije odmah reagirao na cjepivo, ali tri dana kasnije tuširao se i primijetio petehije – crvene mrlje koje ukazuju na krvarenje ispod kože – na stopalima i rukama.

Kada se prijavio u medicinski centar Mount Sinai u Miami Beachu, bolnici u kojoj radi, liječnici su otkrili da pati od akutnog nedostatka trombocita. Točnije, razina trombocita bila je 0. Liječnici su ponovili test koji je tada pokazao samo 1 trombocit na mikrolitar krvi. Normalna razina je između 150.000 i 450.000 po mikrolitru krvi.

Heidi kaže da su liječnici grčevito pokušavali preokrenuti ono što su dijagnosticirali kao akutni imunološki poremećaj poznat kao ITP – idiopatska trombocitopenična purpura.

U ljudi s ITP-om, poznatim i kao teška trombocitopenija, imunološki sustav zamjenjuje trombocite stranim predmetima i upućuje slezenu da ih uništi. Može biti akutna ili kronična, trajati šest mjeseci ili više, napadati sama po sebi ili zajedno s drugim autoimunim stanjima, određenim karcinomima ili tijekom trudnoće.

Međutim, Gregorijeva supruga inzistira da on nije imao nijednu od ovih bolesti.

Jedno rješenje za ITP je uklanjanje slezene, ali Heidi kaže da nije bio kandidat jer mu se krv nije mogla zgrušati, što je operaciju učinilo preopasnom.

Neckelmann nije otkrila nikakve alergije ili već postojeća stanja koja su mogla pridonijeti smrti njenog supruga.

Nakon dva tjedna infuzija i eksperimentalnih tretmana koji nisu uspjeli povećati Gregoryjev broj trombocita, liječnici su zaključili da nemaju izbora. Međutim, umro je od hemoragičnog moždanog udara prije nego što se mogao podvrgnuti operaciji.

„Dali su mu lijek. Dali su mu nevjerojatnu količinu infuzija trombocita, kažu mi sve trombocite u okrugu Miami Dadeu“, rekla je Heidi.

Ali bez obzira što su učinili, ništa nije pomoglo. Krvni testovi su se svaki put vratili s nula trombocita.

Moj je suprug razgovarao s liječnicima koji su rekli da je vrlo vjerojatno uzrok tome cjepivo,“ rekla je Neckelmann.

Američka Agencija za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) navodi da je dosada zabilježila samo 21 tešku alergijsku reakciju na cjepivo. Sve te osobe navodno su se oporavile zahvaljujući injekcijama epinefrina.