Pretile feministice osnovale „Malmö Fat Front“

© Stockphoto
© Stockphoto

Unutar švedske ekstremne ljevice pojavila se nova skupina čija je namjera boriti se za prava pretilih osoba koje su navodno izložene „institucionaliziranoj diskriminaciji.“ Skupina pretilih feministica osnovala je organizaciju pod nazivom „Malmö Fat Front“ (MFF), prenosi P4 Malmöhus.

Tijekom proteklog vikenda nova organizacija već je održala okupljanje na Feminističkom festivalu u Malmöu, a prema riječima aktivistica MFF-a, pretili ljudi su također diskriminirani u društvu.

To je borba za pretile osobe, kako bi ih društvo prihvatilo, a ne diskriminiralo,“ tvrdi Liv Olofsson Lundström iz MFF-a.

Tijekom svibnja ove godine, takozvane „pretile aktivistice“ organizirale su piknik u jednom od parkova u Malmöu, gdje su nudile kolače kako bi obilježile „Nedijetalni dan“.

Dok mnogi promatraju debljinu kroz čisto estetsku perspektivu, ona je prije svega veliki zdravstveni problem. Međutim, prema mišljenju nekih, pretilost bi se očito trebala gledati kao pravo pojedinca u ideološkom smislu, a ne zdravstveni problem. Stvarnost je dakako po dobrom starom običaju sasvim drugačija, a ekstremno liberalne skupine čini se teže atmosferi u kojoj više nitko nikome neće smjeti ništa reći – zbog mogućnosti povrede osjećaja.

Autor: Tribun