Biološki muškarac, koji iz tko zna kojeg razloga misli da je žena, navodno je zgrožen odlukom australskog sportskog saveza koji mu je odbio želju da igra rukomet u ženskoj ligi.

Hannah Mouncey samo je jedan u nizu sportaša transeksualaca koji posljednjih godina nastoje natjerati čitave sportske saveze i udruženja da promijene svoja pravila natjecanja kako bi se udovoljilo njihovim prohtjevima. I dok je mnogima to pošlo za rukom, Mouncey nije bio te sreće.

Australski sportski savez argumentirao je svoju odluku da ne dopusti Mounceyu da se natječe sa ženama činjenicom da zakon propisuje da sportska tijela mogu iz natjecanja isključiti sportaše koji „zbog svojih netipičnih fizičkih osobina, snage i izdržljivosti, imaju nepoštenu fizičku prednost pred ostalim natjecateljima“.

U ovom slučaju odlučeno je da upravo zbog činjenice da je Mouncey biološki muškarac, a ne žena (unatoč tome kakvim on sebe smatra), nije pošteno da se on natječe u tako intenzivnom sportu sa ženama. Savez je odlučio da je njemu mjesto s muškarcima sličnih fizičkih karakteristika, iako se Mouncey ne slaže s time.

Naravno da imam fizičke prednosti u odnosu na neke djevojke“, priznaje Mouncey, iako ustrajući na tvrdnji da je odluka „nepravedna“.

Da bi slučaj postao još bizarniji potrudio se sam Mouncey koji je u razgovoru za medije priznao kako razmišlja o tome da se ponovno deklarira kao muškarac, kako bi mogao nastaviti voditi normalan život. Ironično, on sam i dalje ustraje na tome da transrodnost nije stvar odabira, iako razmatra mogućnost da prestane biti transrodna osoba.

Po svemu sudeći, Mouncey je pokušao steći sportsku slavu na lakši način, jašući na valovima političke korektnosti, poput Jillian Bearden. Bearden je prošle godine postao prvi transrodni sportaš koji je pobjedio na biciklističkom natjecanju u Arizoni. Taj biološki muškarac pobjedio je sve ženske suparnice, što su „progresivni“ mediji slavili kao veliki poduhvat.

Svakome s imalo mozga u glavi jasno je da će biološki muškarac imati fizičku prednost pred biološkim ženama ako se natječu u istoj sportskoj disciplini. Zato su i stvorena odvojena muška i ženska natjecanja, jer u protivnom ta natjecanja ne bi bila pravedna, niti bi imala smisla. Stoga doista nije nikakvo čudo da je Bearden pobjedio na natjecanju u srazu sa ženskim suparnicama.

Možda je to bio naum i Mounceya, šansa da konačno pobjedi u nečem u čemu bi inače vjerojatno izgubio da se natječe s ostalim muškarcima. Na kraju krajeva, danas sve prolazi, pa zašto ne bi i to.

IZVORDaily Caller