Prijedlog njemačkog ministra MUP-a: „Vratite nove imigrante u Afriku“

migrant-rescue-640x480

Njemački ministar unutarnjih poslova predložio je vraćanje imigranata koji morskim putem dolaze u Italiju natrag na sjevernoafričku obalu, umjesto da ih se dovozi u Italiju, sa ciljem obeshrabrivanja novih pokušaja prelaska Mediterana.

Ministar Thomas de Maizière izjavio je da bi „spašeni u Mediteranu trebali biti vraćeni na afričku obalu“, umjesto primanja u Europu. Ova mjera bi imala dvostruku namjenu: obeshrabrivanje novih pokušaja prelaska, te uništenje lanca krijumčara ljudima koji organiziraju prelaske.

De Maizière nije jedini koji to predlaže, sa njim se slaže i ravnatelj njemačke savezne policije Helmut Teichmann. „Sprječavanje ilegalne imigracije ne počinje na našim unutarnjim granicama. Cilj vlade je spriječiti imigrante u dolasku u Europu.

Prošlu subotu, 2.200 ljudi pokušalo je prijeći Mediteran i stići na Siciliju u 16 različitih plovila. Svih je pokupila talijanska obalna straža, koja ih je nakon toga dovezla u Italiju.

Kritičari već duže vrijeme naglašavaju da je činjenica da spasilački brodovi pružaju „besplatnu taksi uslugu“ za dolazak u Italiju, samo poticaj novim prelascima.

toybox1

Izjava njemačkog ministra naišla je na reakcije mogih koji su ju nazvali „skandaloznom“, tvrdeći da bi takva odluka oduzela potencijalnim izbjeglicama mogućnost traženja azila, međutim ministar je ostao pri svojoj izjavi.

Eliminirajući mogućnost iskracaja u Europi odvratilo bi ih od riskiranja života na opasnim putovanjima Mediteranom.

Spomena radi, ove je godine na pokušajima prelaska Mediterana živote izgubilo 4.220 osoba, u usporedbi sa 3.777 smrtnih slučajeva iz 2015. godine.

De Maizière je predložio da bi imigranti nakon povratka na obale Tunisa, Libije, Egipta ili neke druge sjevernoafričke zemlje, mogli tamo predati zahtjev za azilom, te ako bude prihvaćen, tada bi mogli sigurno doći u Europu.

Do početka ovog mjeseca, 159.496 imigranata je morskim putem pristiglo u Italiju samo u 2016. godini, prema podacima Međunarodne organizacije za migracije.

Izvor: Breitbart