Prilika za posao u Bavarskoj – glumite ruske civile za vrijeme NATO-vih vježbi

Foto: AP Photo/ Matthias Schrader

Njemačka tvrtka Optronic HR objavila je da traži govornike ruskog jezika koji žele glumiti civile tijekom NATO-vih vojnih vježbi u Bavarskoj.

Nekoliko oglasa je objavljeno koji nude dnevnice od 88 do 120 eura. Zadatak statista je glumiti da su seljaci, vlasnici trgovina i drugih improviziranih civilnih uloga u imaginarnog naselju koje će biti izgrađeno na vojnom poligonu Hohenfels za NATO-ve vojne vježbe u razdoblju od 28. travnja do 15. svibnja ove godine.

Tražimo govornike ruskog jezika, trebaju izgledati kao Europljani. Njemački je također potreban jer će se vježbe održavati u Njemačkoj. Živite u barakama i ne možete napustiti naselje. U to vrijeme ste bez interneta, alkohola, telefona,…. Radno vrijeme je 10 sati, ostatak je slobodno vrijeme.

Optronic HR već desetak godina regrutira civile za uloge u NATO-vim vojnim vježbama. Zadatak ovog igrokaza je navodno pripremanje NATO-vih trupa za snalaženje s lokalnom populacijom u kriznim područjima, te shodno tome priprema za inozemne misije.

Izvor: Sputnik