Princ Harry u svojim memoarima: „Magične gljive su mi pokazale istinu o svemiru“

Foto: Timothy A. Clary / AFP

Dok su izdavači knjige princa Harryja, za koju se dugo smatralo da nije samo sveobuhvatni memoar, već i ozbiljan napad na britansku kraljevsku obitelj, uložili velike napore kako bi kontrolirali priču koja je dovela do njenog objavljivanja, ipak je došlo do curenja sadržaja u javnost. Britanske novine The Daily Telegraph izvještavaju da su prodavači knjiga u Španjolskoj ovih dana bili voljni potajno prodavati primjerke ispod pulta, punih pet dana prije objavljivanja.

U komentarima koje je prenio New York Post, Harry u knjizi tvrdi da je nakon dobrotvorne ekspedicije na Sjeverni pol prije Williamova vjenčanja patio od ozeblina na obrazima, ušima, a očito i na penisu.

Memoari također uključuju priču o Harryju koji je kao tinejdžer izgubio nevinost sa starijom ženom koja je jahala konja i koja ga je tretirala “kao mladog pastuha” u polju iza užurbanog puba.

Sveobuhvatni memoari također, iz nekog razloga, očito otkrivaju da je princ bio obrezan kao dijete, unatoč glasinama koje govore suprotno.

Problematični princ također je priznao da je eksperimentirao s drogama, uključujući marihuanu, kokain i čarobne gljive, za koje je tvrdio da su mu pokazale “istinu” o svemiru.

Vojvoda od Sussexa, sugerirao je da mu je zlouporaba ilegalnih droga pomogla da vidi “istinu”.

Iako se zbog kokaina osjećao “drugačijim”, princ se prisjeća da ga nije učinio osjetno sretnijim – ali uzimanje čarobnih gljiva u Kaliforniji dok je bio pijan od tekile imalo je dublji učinak.

Harry se prisjetio kako je vidio kupaonsku kantu za smeće kako bulji u njega i kako joj raste glava, dok se WC također pretvara u glavu i počinje razgovarati s njim – incident koji je opisao kao “iskustvo života”.

Unatoč dugogodišnjoj tradiciji britanske kraljevske obitelji da svoj osobni život drži privatnim, Harry je također nastavio prenositi priče o svađama sa svojim bratom, prijestolonasljednikom Williamom, princom od Walesa, uključujući slučaj u kojem ga je William navodno gurnuo u zdjelu za pseću hranu i slomio mu ogrlicu.

U knjizi, koja će se službeno naći u prodaji 10. siječnja, također se tvrdi da se kralj Charles našalio s Harryjem da on možda zapravo nije njegov sin – što je pomalo neugodno zbog dugotrajnih glasina koje okružuju njegovo rođenje u svjetlu afere između njegove majke princeze Diane i crvenokosog bojnika Jamesa Hewitta.

Harry pak tvrdi da su te glasine lažne, tvrdeći da se afera dogodila nakon njegova rođenja.