Prljave traperice za 425 dolara? Nemojte se čuditi, prodaju vam i gore stvari

Američki modni gigant Nordstrom prodaje traperice s lažnim mrljama od blata, i to za 425 dolara. Prema njihovim riječima, ove traperice „utjelovljuju duh američke radne odjeće“, sa svojim blatnjavim flekama i mrljama koje bi trebale pokazati kako se njihov vlasnik „ne boji uprljati ruke“.

Ovo nije njihov prvi bizaran artikl kojeg imaju u ponudi, prošli mjesec su u ponudi imali kamen u kožnom omotu, kojeg su prodavali za 85 dolara, ili pak korištenu praznu kutiju za pizze za 500 dolara.

Zasigurno razmišljate, „pa tko bi to kupio, vjerovatno nitko“. No, moramo upamtiti da niti oni zasigurno ne bi takve proizvode nudili da za njih ne postoji tržište. U prilog tome ide i činjenica da ovi bizarni primjeri nisu po ničem različiti od bizarnosti koje se danas glorificiraju u „umjetničkim“ krugovima.

Ako netko može istresti kantu smeća usred prostorije i to nazvati umjetnošću, te biti za to angažiran od strane muzeja, zašto jedna tvrtka ne bi prodavala prljave traperice i za njih tražila 425 dolara? Nažalost, siguran sam da će se kupaca naći, kao potvrda dekadencije i propasti ovog društva.

Autor: Tribun