Godine 2012., Rebecca Sommer osnovala je humanitarnu udrugu Arbeitsgruppe Flucht + Menschen-Rechte (Radna skupina za izbjeglice + ljudska prava). Krajem 2015., ova umjetnica, fotografkinja, novinarka i feministica, aplaudirala je Angeli Merkel zbog otvaranja granica „izbjeglicama“ koje su bile blokirane u Mađarskoj.

U to vrijeme željela sam pomoći svima i istinski sam vjerovala kako svi ti ljudi bježe od pakla te da su bili u stanju potpune uznemirenosti,“ ispričala je Sommer.

Te 2015., njena NVO imala je gotovo 300 volontera koji su održavali uglavnom tečajeve njemačkog jezika za imigrante.

Mislila sam kako će se njihovi srednjovjekovni stavovi s vremenom početi mijenjati … ali nakon što sam vidjela da se ove situacije iznova ponavljaju, te nakon što sam promotrila što se događa oko mene, kao volonterke, morala sam priznati da su muslimanske izbjeglice odrasle uz posve drugačije vrijednosti, oni su prošli ispiranje mozga od djetinjstva te su indoktrinirani u islam i apsolutno nemaju nikakvu namjeru prihvatiti naše vrijednosti. Još gore, oni smatraju kako smo mi nevjernici s prijezirom i arogancijom.

Sommer je izjavila kako ona nije jedina volonterka koja dijeli takvo mišljenje, budući da su i drugi volonteri došli do sličnih zaključaka. Pored toga, Sommer je priznala kako dolaskom tako velikog broja imigranata, oni predstavljaju prijetnju tamošnjem načinu života, što se pogoršava procesom „ujedinjavanja obitelji.“

Osim toga, Sommer je dodala kako mnogi Nijemci razmišljaju o preseljenju u Poljsku ili Mađarsku.

Ako Poljska i Mađarska ne popuste pred ovim pitanjem, one bi mogle postati zemlje u koje će pobjeći neki Nijemci i Francuzi. One bi mogle postati otoci stabilnosti u Europi.

Prema njenim riječima, u Njemačkoj više nema demokracije. Tu, pored čitavog niza primjera, ona ističe situaciju u kojoj su na društvenim mrežama aktivisti za „ljudska prava“ pokušali osuditi prisilno preobraćanje na islam u Indoneziji, zbog čega su im profili bili blokirani.

Zanimljivo, nekadašnja pro-imigracijska aktivistica danas se boji sama izaći van tijekom noći, posebno za proslavu Nove godine. Štoviše, već je pet puta bila napadnuta od strane arapskih imigranata.

Sommer smatra kako je za Njemačku prekasno te se i sama namjerava preseliti, premda ne navodi kamo. Kako sama kaže, politički islam zastupljen je svugdje, uključujući i vlast, političke stranke, policiju i školstvo. Zbog procesa „ujedinjavanja obitelji“, milijuni drugih imigranata dolaze u Njemačku.

Berlin, u kojem trenutno živi, već je postao središte procesa zamjene domaćeg stanovništva, gdje su čitavi kvartovi već pod dominacijom muslimana koji se ne integriraju, već stvaraju svoja vlastita društva.