Pro-imigracijska organizacija pozvala EU da imigrante iz Grčke kruzerima prevezu u Njemačku

Pro-imigracijska organizacija Sea Watch pozvala je čelništvo EU da imigrante s prenatrpanih grčkih otoka prevezu direktno u Njemačku kruzerima.

Na grčkim otocima u egejskom moru trenutno se nalazi više desetaka tisuća imigranata. Zbog činjenice da je među tim imigrantima također otkriven korona virus, Sea Watch je zabrinut da im prijeti masovna infekcija zbog loših sanitarnih uvjeta.

No pandemija nudi još jednu priliku za koju Sea Watch misli da bi mogla biti rješenje problema. Svi brodovi za krstarenje privremeno su iskrcani zbog epidemije. Ta plovila mogu prevoziti tisuće i opremljena su naprednim medicinskim ustanovama. Stoga je Sea Watch preporučio EU da se brodovi unatoč karanteni iskoriste za prebacivanje imigranata s grčkih otoka u Njemačku, navodi se u izvješću na portalu Morning Star.

Sea Watch je rekao da će u akciji pomoći u logistički i medicinski.

U svom prijedlogu Sea Watch je napomenuo da je više od 140 njemačkih gradova i općina izrazilo spremnost prihvaćanja imigranata i da bi samo u Njemačkoj moglo biti smješteno njih 40.000. Također su istaknuli da je njemačka vlada jedan od vodećih financijera kruzerskih linija.

Svatko tko ne uspije osigurati evakuaciju ljudi biti će umiješan u moguću smrt stotina ljudi“, moralno je ucijenio Johannes Bayer, predsjednik Sea Watch-a.

Još jedna njemačka pro-imigracijska organizacija, Mission Lifeline, planira preseliti imigrantsku djecu iz grčkih kampova u Berlin čarter letovima, što je već i učinila. Organizacija je prikupila sredstva za akciju i sada samo čeka dozvole njemačke vlade da nastavi s ovim operacijama.

Mission Lifeline također je iznio moralnu ucjenu prema kojoj zemlje koje odbijaju primiti više imigranata zbog pandemije korona virusa krše međunarodne konvencije o ljudskim pravima.