Pro-imigracijska organizacija usred pandemije pozvala talijanske vlasti na masovnu amnestiju ilegalnih imigranata

Kalergijev plan mora se nastaviti pod svaku cijenu.

Pro-imigracijska organizacija 3 Febbaio pozvala je talijanske vlasti da objave masovnu amnestiju za oko 700.000 ilegalnih imigranata koji žive u Italiji kako bi im osigurali pristup zdravstvenoj skrbi tijekom pandemije korona virusa.

U izjavi koju je objavila ta organizacija početkom ovog tjedna, tvrdi se da bi svim imigrantima trebalo izdati boravišne dozvole, jer je „nepravda što su oni koji nemaju papire doslovno zarobljeni. Oni nemaju pravo na zdravstvenu zaštitu, niti mogu slobodno pomoći onima koji su im bliski“.

Stoga je organizacija koristeći pandemiju kao izgovor pozvala na „opću amnestiju za sve izbjeglice i imigrante koji se trenutno nalaze u Italiji“.

Ovaj korak mogao bi biti inspiriran sličnom izjavom europske povjerenice za ljudska prava Dunje Mijatović koja traži puštanje što većeg broja imigranata iz pritvora širom Europe usred pandemije.

Prema organizaciji 3 Febbraio, životni standard imigranata pogoršao se zbog pandemije.

„Životni uvjeti su se pogoršavali: tražitelji azila su zaglavljeni i nagomilani zajedno u centrima, mnogi drugi se iskorištavaju u poljima ili tvornicama, a drugi gube posao bez sigurnosne mreže“, kaže organizacija koja je , ironično, također jedna od zaslužnih zašto u Italiji danas ima toliko imigranata.

Trenutno nema plana kako bi i ovako ekonomski razorena Italija mogla platiti zdravstvenu skrb za imigrante koji su u tu zemlju došli svojevoljno, uz pomoć krijumčara i njihovih pomoćnika iz pro-imigracijskih organizacija.

Začudo, 3 Febbraio također ne nudi nikakav plan ili ideju kako će Italija platiti zdravstvene potrebe imigranata ukoliko bi im se i odobrila amnestija. Naprotiv, objavljeni su samo – zahtjevi.

Pandemiju korona virusa iskoristile su i druge slične organizacije u Europi.

U Velikoj Britaniji, Mreža za prava migranata i još 50 takozvanih „dobrotvornih“ organizacija napisali su otvoreno pismo u kojem pozivaju na puštanje ilegalnih migranata iz pritvora i korištenje novca poreznih obveznika za njihovo stambeno zbrinjavanje tijekom pandemije.

Procjenjuje se da u Britaniji živi između 800.000 do 1,2 milijuna ilegalnih imigranata, ali u otvorenom pismu je navedeno da bi sredstva trebala biti usmjerena imigrantima kako bi „osigurala da svi, bez obzira na imigracijski status, mogu pristupiti samostalnom smještaju i sigurno se samoizolirati“.

Prema planu, britanska vlada bi rezervirala hotele, koristila prazne kuće i pretvarala sveučilišne domove u prebivalište za ilegalne imigrante.