Odvjetnik poznat po svojem žestokom zalaganju za prava LGBT osoba te ekološka pitanja, polio se benzinom i zapalio u parku u New York Cityju subotu u znak prosvjeda protiv ekološkog onečišćenja uzrokovanog fosilnim gorivima.

Spaljeno tijelo Davida Buckela pronašla je policija koja je poslana u park Prospect oko 6 sati ujutro kako bi istražila dojavu o zapaljenom grmu, piše The Los Angeles Times.

Policija je na licu mjesta pronašla Buckelovu oporuku u kojoj je pisalo: „Moje ime je David Buckel i upravo sam se ubio spaljivanjem u protestnom samoubojstvu. Ispričavam se zbog nereda.

 

Buckel je također poslao jednu dužu poruku listu Daily News. U poruci je između ostalog pisalo: „Moja rana smrt izazvana fosilnim gorivom odražava ono što si radimo.“ Dodao je i da se nada da će njegov čin biti promatran kao „časna smrt koja bi mogla poslužiti drugima.

Teško je povjerovati u činjenicu da si je netko odlučio oduzeti život na ovako bolan način zbog ovako bizarnog razloga koji počiva na klimavoj priči o „klimatskim promjenama“ i „globalnom zatopljenju.“ No, čini se da neki vide u tome „herojsko“ djelo. Smisao, čak i neki dublji, teško je pronaći.