Prodavačica dobila otkaz nakon što je pretučena jer je pokušala spriječiti pljačkaše u krađi

Žena iz Georgije otpuštena je s posla u trogivni Lowe’su nakon što ju je brutalno napala skupina lopova dok je pokušavala intervenirati u pljački trgovine.

Donna Hansbrough, 68, koja je radila u Rincon Lowe’s 13 godina, otpuštena je s radnog mjesta zbog navodnog “kršenja pravila trgovine”.

Prema policiji, tri osumnjičenika ušla su u trgovinu u Rinconu i napunila svoja kolica robom u vrijednosti od oko 2.100 dolara.

Dok je Hansbrough pokušavala zaustaviti lopove zgrabivši kolica dok su trčali prema izlazu iz trgovine, osumnjičenici su je navodno tri puta udarili šakom u lice, ostavivši joj modricu na oku, rekla je policija.

“Tip je bio odlučan da mi pobjegne, pa me udario šakom i zgrabio mi naočale dok sam još uvijek držala kolica, i nastavio udarati”, rekla je Hansbrough za WTOC.

Osumnjičenici su identificirani, a istražitelji kažu da su dvojica od trojice lopova i dalje na slobodi. Policija traga za osumnjičenikom identificiranim kao Joseph Berry i osumnjičenicom identificiranom kao Takyah Berry, koja je njegova nećakinja, prema medijskom izdanju. Osumnjičeni muškarac identificiran kao Jarmar Lawton uhićen je i priveden.

Zbog Loweove stroge politike tvrtke koja sprječava zaposlenike da interveniraju prema kriminalcima, Hansborough je dobio otkaz.

“Kažu da ako vidite da netko nešto krade na vratima, ne reagirajte, ne izlazite”, rekao je Hansbrough za Effingham Herald.

“Samo sam se umorila od gledanja kako stalno kradu stvari”, objasnila je.

“Nisam očekivala da ću dobiti otkaz, možda ukor ili suspenziju”, rekla je Hansbrough. “Idem potražiti novi posao. Ne mogu sjediti kod kuće. Nisam takav tip osobe.”