Na konferenciji zakazanoj za 1. veljače, studenti Sveučilišta Washington u St. Louisu, Missouri, čut će kako je profesionalizam, koji se ovdje shvaća kao kodeks odijevanja, ponašanja i etiketa na radnom mjestu, zapravo rasistički.

Na web stranici sveučilišta objašnjava se da se „pojam profesionalizam ponekad koristio za ušutkavanje i marginaliziranje obojenih ljudi, kada su atributi izgleda, jezika ili interakcije koji nemaju nikakve veze sa poznavanjem posla ili konstruktivnim kolegijalnim odnosima označeni kao neprofesionalni“.

U ovom kontekstu, takozvani profesionalizam je kodirani jezik, konstrukt koji podržava institucionalne rasističke politike i praksu isključivosti.

Argument je sličan onom koji je iznio Nacionalni muzej afroameričke povijesti i kulture 2020. Tada je muzej koji financiraju porezni obveznici izazvao bijes kada je sugerirao da brojne američke vrline – uključujući teški rad, učinkovitost, obitelj i planiranje budućnosti – su obilježja bijelog supremacizma koje se moraju razbiti. Neki kritičari su tvrdili da je implikacija bila da je muzej mislio da nebijelci nemaju te vrline.