Profesor s Oxforda misli da Zemlju dijelimo s nevidljivim vanzemaljcima, a njegova bizarna teorija navodi da oni pokušavaju spasiti svoju i našu vrstu od uništenja uslijed „klimatskih promjena“ i to tako što se razmnožavaju s ljudima.

Ova čudna teorija predmet je nove knjige profesora korejskog jezika imenom Young-Hai Chi. Knjiga je napisana na korejskom jeziku, ali nosi naslov Vanzemaljski posjeti i kraj čovječanstva.

Dok je sama zamisao knjige objektivno bizarna te je iznesena bez ikakvih znanstvenih dokaza, njena bliskost najvišim razinama akademske zajednice pokazuje do kuda seže paranoidna teorija apokaliptičnog kulta „klimatskih promjena“.

U intervjuu za portal Oxford Student, Chi je podijelio neke od najvažnijih dijelova knjige – uključujući i svoje uvjerenje da, budući da ti nevidljivi vanzemaljci žive među nama, oni imaju interes u izbjegavanju uništenja planeta uslijed „klimatskih promjena.“

On teoretizira da bi hipotetsko vanzemaljsko križanje s ljudima moglo biti namijenjeno stvaranju hibridnih vrsta sposobnih za preživljavanje budućih klimatskih uvjeta na Zemlji, ili da vanzemaljci „proizvode ove hibride kao rješavatelje problema, buduće vođe.

Chi nije ponudio nikakve znanstvene dokaze kojima bi podržao svoju teoriju, a teško je zamisliti da sama knjiga sadrži išta realno ili društveno korisno, izuzev još jedne fantazije koja bi neke mogla uvući u pokret koji je sada već poprimio oblike kulta.

Profesor s Oxforda: Totalni nadzor jedini je način da se spasi čovječanstvo

Sve se više čini kako je moderno društvo, uključujući i akademsku zajednicu, postalo poligon za prihvaćanje najbizarnijih teorija, pri čemu sve više ljudi od takvih teorija stvara gotovo vjerski fanatizam, jer se pojedine ideje zasnivaju isključivo na uvjerenjima i glasinama, dok nitko nema nikakvih relevantnih dokaza koje bi ih podržale.

Jedan od takvih primjera je čuveni HAARP za kojeg već mnogi tvrde da su ga „vidjeli“ na oko 10-ak različitih lokacija u Hrvatskoj. Začudo, nitko ga nikad nije fotografirao ili snimio, ali zato svi nasjedaju na fotošopirane fotografije vjerujući u njegovo postojanje, čak i onda kada im se objasni da je u pitanju izmišljena priča.

HAARP nedaleko od Zagreba? (FOTO)