Program dobrovoljnog povratka imigranata u potpunosti razotkrio obmanu o „izbjeglicama“

Objavljeno:

untitled-1
Getty

Program dobrovoljnog povratka imigranata u njihove matične domovine, koji  je pokrenula njemačka vlada te prema kojem imigranti dobivaju novac u gotovini ako žele otići kući, navodi 39 zemalja u koje bi povratak tih imigranata bio potpuno siguran. Među njima se nalaze također i Sirija, Afganistan i Irak.

Program dokazuje kako je čitava priča o „izbjeglicama“ i „tražiteljima azila“ najobičnija prijevara, budući da one osobe koje bi se mogle smatrati istinskim izbjeglicama sasvim sigurno ne bi bile u mogućnosti dobrovoljno se vraćati u „ratom opustošena područja,“ posebice kada je postalo opće poznato da imigrante u Europi čine mahom mladi muškarci.

Program njemačke vlade pod nazivom „Reintegracija i program emigracije za tražitelje azila u Njemačkoj (REAG) – Program repatrijacije uz vladinu pomoć (GARP)“ vodi UN-ova Međunarodna organizacija za migracije (IOM) u suradnji s UNHCR-om i njemačkim vlastima.

Prema programu, svaki imigrant dobiva 500 eura ukoliko je odrasla osoba, te 250 eura za djecu mlađu od 12 godina, ako se slože s povratkom u slijedeće zemlje: Etiopija, Afganistan, Eritreja, Gana, Irak, Iran, Nigerija ili Pakistan. Ove zemlje klasificirane su kao „prva skupina“ i smatraju se danas primarnim izvorom „izbjeglištva“.

Oni imigranti koji spadaju u „drugu skupinu“, dobivaju 300 eura za odrasle osobe te 150 eura za djecu, a radi se o iseljavanju u zemlje: Egipat, Alžir, Armenija, Arezbajdžan, Bangladeš, Benin, Burkina Faso, Kina, Obala Bjelokosti, Gambija, Gruzija, Gvineja, Gvineja-Bisao, Indija, Kamerun, Kenija, Libija, Mali, Maroko, Niger, Palestina, Ruska Federacija, Senegal, Sierra Leone, Somalija, Sudan, Sirija, Turska, Tunis, Ukrajina i Vijetnam.

Povrh toga, povratnici su oslobođeni plaćanja troškova putovanja, bilo avionom, vlakom ili autobusom, za što dobivaju još dodatnih 200 eura u slučaju odraslih te 100 eura za djecu. Također se daje još i 200 eura za „troškove goriva“

Njemački ured za migrante i izbjeglice (BAMF) objavio je da je od siječnja do 20. rujna ove godine najmanje 44.521 imigrant prihvatio novčanu ponudu u gotovini kako bi se vratio u domovinu, što je povećanje u odnosu na 35.514 takvih slučajeva iz prošle godine. Među njima je bilo 4696 Iračana, 2066 Iranaca i 2969 Afganistanaca.

Pro-imigrantske organizacije, organizacije za ljudska prava, kao i pojedine vlade europskih zemalja uz evidentnu pomoć određenih medija, u javnost i dalje plasiraju priče o navodnim „izbjeglicama“ koje „bježe od rata, progona i gladi“, dok u isto vrijeme njemačke vlasti uz pomoć UN-a nude povratak tim istim „izbjeglicama“ natrag u sigurnu okolinu.

Upravo činjenica da UN aktivno i otvoreno sudjeluje u vraćanju imigranata u njihove matične zemlje, što je već viđen slučaj i u povratku Somalijaca iz Kenije, te Afganistanaca iz Pakistana, daje itekakvu težinu stvarnosti u pitanju masovne imigracije koja je Europu dovela u stanje straha, kriminala, nasilja i katastrofalnog neprovođenja zakona, pred kojim su navodno svi jednaki.

Sudeći prema navedenom, za  navodne „izbjeglice“ nema nikakve potrebe da dolaze u Europu; sudeći prema najjednostavnijoj logici, one su odavno mogle ostati u prvim najbližim sigurnim zemljama, ne izlažući se riziku od krajnje letalnih metoda dolaska u Europu, navodni „raj“ o kojem su čuli putem medija i vlasti pojedinih europskih zemalja.

Autor: Tribun

Povezani članci

Posljednje objavljeno